Etusivu > Uutiset > 2015 > 12 > Merivesi normaalia korkeammalla

Merivesi normaalia korkeammalla

(04.12.2015 16:08 Marleena Lammikko / päivitetty 04.12.2015 16:08)

Merivesi nousee tänään perjantaina 4.12. noin metrin keskivedenpinnan yläpuolelle. Meriveden nousu ei aiheuttane tulvia.

Ilmatieteenlaitos on ennustanut meriveden nousevan N2000-järjestelmässä tasolle +1,05. Merivesi oli yhtä korkealla tapaninpäivänä 2011. Vesipinnaksi on ennustettu Porin sillan kohdalla N2000-järjestelmässä noin +1,20 ja Kivinin alueella noin +1,10. Kivinissä jokiveden ennustetaan olevan korkeimmillaan ensi yön aikana.

Padoilla suojelluilla asemakaava-alueilla ja Sunniemessä ei ole tulvavaaraa, sillä vesi nousee likimain korjattujen patojen alatasanteelle saakka. Vesi noussee Toukarin alueella joenrannassa olevaa tulvapatoa ja Lyttyläntien varressa olevan eristysojan reunapatoa vasten.

Vesi saattaa tulvia Kahaluodon pohjoispuolella oleville pelloille. Vesi tulvinee Kivinin alavimmille pelloille ja mahdollisesti kaikkien alavimmille teille. Lisäksi vesi saattaa nousta luodoilla matalimmalla olevien vapaa-ajan asuntojen pihalle.

Porin tulvasuojeluun kuuluvan patoturvallisuusorganisaation valmiutta ei nosteta, koska merkittävää tulvavaaraa ei ole ennustettu padoilla suojeluille alueille. Lisäksi vesi on ylhäällä vain hyvin lyhyen aikaa.

Merivedenpinta nousee ennusteen mukaan myös lauantaina, mutta ei yhtä korkealle kuin tänään perjantaina.


Hakusana