Etusivu > Uutiset > 2015 > 12 > Merivesi yhä ylhäällä, Kahaluodossa vuoto reunapadossa

Merivesi yhä ylhäällä, Kahaluodossa vuoto reunapadossa

(11.12.2015 15:48 Salla Rajala / päivitetty 11.12.2015 15:48)

Merivesi ja Kokemäenjoen vedenpinta ovat pysyneet kuluneen viikon ajan korkealla. Meriveden on ennustettu laskevan 11. joulukuuta, ja vedenkorkeuden ennustehuippu on jo ohitettu. Myös Kokemäenjoen virtaaman on ennustettu laskevan saman päivän aikana. Kivinissä veden korkeus oli perjantaina puoliltapäivin tasolla +1,2 N2000 ja Porinsillan kohdalla +1,4 N2000.

Kahaluodon eristysojan reunapadossa Lyttyläntien varrella havaittiin vuoto perjantaina vähän ennen puoltapäivää. Padon korjaustyö on käynnissä. Jatkuessaan vuoto voi aiheuttaa veden leviämisen padoilla suojatun alueen pelloille. Välitöntä tulvavaaraa ei kuitenkaan ole, ja Kokemäenjoen virtaaman pienenemisen ja viikonlopun sään odotetaan laskevan veden pintaa niin keskustan alueella kuin joen alajuoksullakin.

Porin tulvasuojelun patoturvallisuusorganisaatio tekee välittömiä toimia vaativia korjaustöitä ja tarkkailee korjattua patoa tarpeen mukaan. Valmiutta ei nosteta, koska merkittävää tulvavaaraa ei ole ennustettu padoilla suojeluille alueille.


Hakusana