Etusivu > Uutiset > 2015 > 12 > Palmgren-konservatoriolla voi opiskella monia soittimia

Palmgren-konservatoriolla voi opiskella monia soittimia

(03.12.2015 09:29 Kia Kourujärvi / päivitetty 08.12.2015 11:06 Saija Laaksovirta)

Palmgren-konservatorion käytävillä on hiljaista, vaikka alakerrassa on musiikkileikkikoulu ja muissa kerroksissa harjoitellaan tulevia esityksiä varten.

- Meillä käy noin 450 musiikkileikkikoululaista, noin 450 musiikkiopiston oppilaita sekä 55 ammatillisen koulutuksen opiskelijoita. Opettajia meillä on noin 60, kertoo Palmgren-konservatorion rehtori Markku Ollila.

Musiikkileikkikoulu eli muskari on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille. Pienimmät ovat vasta vauvoja. Muskarin jälkeen ohjataan sitten instrumenttiopintoihin.

- Palmgrenilla voi opiskella kaikkia länsimaisen kulttuurin soittimia ja valita joko klassisen tai pop/jazz-osaston. Piano on soittimista selvästi suosituin. Tietämättömyys on varmaankin yksi syy siihen, että harvinaisimmille soittimille ei aina löydy soittajia, sanoo Ollila.

Ammatillisen koulutuksen puolelle haetaan yhteishaun kautta. Palmgren-konservatoriossa voi opiskella musiikkiteknologin tai muusikon ammattiin valiten klassisen tai pop/jazz-musiikin.

Palmgren-konservatorio valmistautuu jouluun ennätysmäärällä konsertteja

Joulukuu on varsin kiireistä aikaa Palmgren-konservatoriolla. Esimerkiksi 16.12 Palmgren-salissa on kello 18.00 alkaen konsertteja ja ammatillisten opiskelijoiden Joulukonsertti on 13.12 kello 15.00 Kulttuuritehdas Kehräämössä.

Tällä hetkellä on meneillään puhallinorkesterikoulun esittelykiertue, jossa soittajat esiintyvät kouluissa ja antavat oppilaiden kokeilla instrumenttejaan. Uusi puhallinorkesterikoulu alkaa tammikuussa.

Palmgren-konservatorio yrittää lisätä näkyvyyttään erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa sekä Palmgrenilla että talon ulkopuolella. Palmgren-konservatorio tiedottaa omilla sivuillaan ja Facebookissa konserteista ja tapahtumista.

kuva Rehtori Ollilla soittaa tuubaa vapaa-ajallaan. Kuva: Porin kaupunki / Kia Kourujärvi

Hakusana