Etusivu > Uutiset > 2015 > 12 > Pori järjestää perusopetusta turvapaikanhakijoille

Pori järjestää perusopetusta turvapaikanhakijoille

(09.12.2015 10:02 Marleena Lammikko / päivitetty 09.12.2015 10:02)

Oppivelvollisuusikäisten turvapaikanhakijoiden koulunkäynti alkaa Porissa 11.1.2016.

Nykyiset turvapaikanhakijat sijoitetaan Kaarisillan yhtenäiskouluun, Noormarkun yhtenäiskouluun ja Käppärän kouluun, joista jokaiseen perustetaan yksi uusi valmistavan opetuksen ryhmä. Turvapaikanhakijoiden koulunkäynti alkaa näissä valmistavan opetuksen ryhmissä 11.1.2016. Mikäli Porin tulee lisää oppivelvollisuusikäisiä turvapaikanhakijoita, jotka eivät mahdu jo olemassa oleviin ryhmiin, heidän opetusjärjestelynsä mietitään tapauskohtaisesti erikseen.

Porissa on tällä hetkellä noin 30 oppivelvollisuusikäistä turvapaikanhakijaa. Kunta on perustuslain mukaan velvollinen järjestämään turvapaikanhakijalapsille esiopetusta ja oppivelvollisuusikäisille lapsille ja nuorille perusopetusta. Turvapaikanhakijoiden koulunkäynti alkaa perusopetukseen valmistavassa opetuksessa. Perusopetukseen valmistavan opetuksen tavoitteena on edistää oppilaan suomen kielen taitoa ja kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan sekä antaa tarvittavia valmiuksia perusopetukseen siirtymistä varten. Valmistavassa opetuksessa olevia oppilaita integroidaan koulun toimintaan ja normaaliin luokkaopetukseen mahdollisuuksien mukaan. Kunta saa erikseen valtion rahoitusta valmistavaan opetukseen eikä se näin ollen vaikuta perusopetuksen oppilaiden saamaan opetuksen määrään.

Porissa on järjestetty jo useiden vuosien ajan perusopetukseen valmistavaa opetusta maahanmuuttajille Kaarisillan ja Itä-Porin yhtenäiskouluissa. Myös monessa muussa peruskoulussa on totuttu monikielisten oppilaiden opettamiseen. Porissa järjestetään kevään aikana opettajille monikulttuurisuusosaamista vahvistavaa koulutusta.


Hakusana