Etusivu > Uutiset > 2015 > 12 > Porin perusturvakeskus luopuu ostolääkäreistä

Porin perusturvakeskus luopuu ostolääkäreistä

(10.12.2015 13:02 Salla Rajala / päivitetty 11.12.2015 11:46 Marika Virtanen)

Porin perusturvakeskuksen terveyskeskuksissa ja sairaalassa työskentelee jatkossa vain omaa henkilökuntaa. Sen tavoitteena on luopua ostopalvelulääkäreistä vuoden 2016 aikana. Muutoksella varmistetaan hoidon laatu ja pysyvyys. Sen on arvioitu tuovan myös taloudellisia säästöjä.

Vielä tällä hetkellä perusturvalla on runsaasti täyttämättömiä virkoja, ja lääkärien rekrytointi perinteisin keinoin on osoittautunut haastavaksi. Uutena keinona se aikoo valjastaa koko lääkärikuntansa mukaan lääkäreiden rekrytointiin.

– Monilla on kontakteina sellaisia henkilöitä, jotka voisivat olla töissä Porin seudulla. Nimenomaan lääkärit itse ovat kaikkein luontevin taho kertomaan, millaista työ perusturvassa on, perusturvajohtaja Terttu Nordman sanoo.

Palvelujohtaja Anna-Liisa Koiviston mukaan suurin vetovoimatekijä liittyy kuitenkin työn sisältöön.

– Tulemme keskittämään työnjohdon yhden esimiehen alle ja lisäämään työn joustavuutta siten, että lääkäri voi aiempaa enemmän valita missä ja koska hän työskentelee.

Yksi avainsana onkin työn liikkuvuus, jota perusturvassa on kokeiltu huhtikuusta 2014 alkaen.

– Mobiililääkäritoiminnan aloittaminen on nopeuttanut asiakkaiden tilanteen arviointia asiakkaan kotona ja hoidon järjestymistä tarkoituksenmukaisessa hoitopaikassa. Lääkärit ovat kokeneet mielekkääksi tämänkaltaisen itsenäisen akuuttityön sairaalan seinien ulkopuolella, Koivisto sanoo.

Nordman painottaa osana rekrytointia myös Porin alueen vetovoimatekijöitä.

– Porin seutua ennestään tuntematonta ja paluumuuttajaa kiinnostavat oman työllistymisen ohella myös puolison työllistymismahdollisuudet, asunto- ja tonttitarjonta, koulu- ja päiväkotipaikat sekä palvelut ja harrastusmahdollisuudet. Meidän pitää kertoa näistä mahdollisuuksista osana työpaikkojen markkinointia ja rekrytointiviestintää.


Hakusana