Etusivu > Uutiset > 2015 > 12 > Sosiaalipäivystystä tehostetaan yhteisellä numerolla

Sosiaalipäivystystä tehostetaan yhteisellä numerolla

(29.12.2015 10:46 Marika Virtanen / päivitetty 29.12.2015 10:46)

Porin perusturvakeskuksen sosiaalipäivystys aloittaa toimintansa 4.1.2016. Yhteistoiminta-alueen asukkaat voivat ottaa yhteyttä sosiaalipäivystyksen numeroon (02) 623 4380 arkipäivisin kello 8-16 välisenä aikana. Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin yhteyttä otetaan hätäkeskuksen kautta.

– Sosiaalipäivystyksen tehtävänä on huolehtia kiireellisestä ja välittömästä avun antamisesta. Yhteisen puhelinnumeron avulla asiakas saa päivystysluontoista sosiaalipalvelun arviointia yhdestä ja samasta numerosta, kertoo johtava sosiaalityöntekijä Carita Koivula-Pukkila.

Sosiaalipäivystys on suunnattu kaikille kiireellisen avun tarpeessa oleville kuntalaisille. Aiemmin aikuissosiaalityöllä ja lastensuojelulla on ollut omat päivystysnumerot. Yhteisen numeron myötä nämä poistuvat ja soittajan ei tarvitse miettiä, minkä toimen alaisuuteen hänen asiansa kuuluu.

Sosiaalipäivystys toimii yhteistyössä poliisin, terveydenhuollon päivystyksen, pelastustoimen ja hätäkeskuksen kanssa. Tehtävänä on muun muassa puuttua lähisuhdeväkivaltatilanteisiin, lasten ja vanhempien välisiin riitatilanteisiin, alaikäisten rikoksien tekoon sekä päihteiden käyttöön.

– Sosiaalipäivystyksen kautta saa myös tukea, neuvontaa ja ohjausta äkillisissä ja odottamattomissa kriisitilanteissa ja psykososiaalisen tuen järjestämisessä sekä vanhusten ja vammaisten kotona pärjäämisessä. Sosiaalityöntekijä tekee palvelutarpeen kiireellisyyden arvioinnin, Koivula-Pukkila kuvailee toimintaa.

Aikuissosiaalityön infopuhelin 044 7016202 palvelee asiakkaita edelleen aikuissosiaalityöhön ja toimeentulotukeen liittyvissä tiedotusasioissa. Turva-asumisen numero 02 621 0707 vastaa ympäri vuorokauden lähisuhdeväkivaltaan liittyvän turvan tarjoamisessa.


Hakusana