Etusivu > Uutiset > 2015 > 12 > Uusi kirjastoauto vihittiin käyttöön

Uusi kirjastoauto vihittiin käyttöön

(30.12.2015 15:00 Saija Laaksovirta / päivitetty 04.01.2016 17:38)

Porin uutta kirjastoautoa koristavat luonnon eläimet ja lukuisat kirjat.

Uuden kirjastoauton vihkiäiset vietettiin Porin kaupunginkirjaston sisäpihalla. Kirpeästä pakkassäästä huolimatta paikalla oli väkeä, ja tilaisuudessa kuultiin puheita, musiikkiesityksiä sekä oodi kirjastoautolle.

Uuden kirjastoauton ulkoasun on suunnitellut kuvataiteilija Päivi Hirsiaho yhdessä Vähärauman koululaisten kanssa. Teos on toteutettu Vähärauman koulun 5.–6.-luokkalaisten, kuvataiteilija Päivi Hirsiahon, Porin kaupunginkirjaston ja Porin lastenkulttuurikeskuksen yhteistyönä.

Hirsiaho on hionut lasten taideteoksia ja sovittanut ne yhteiseksi kokonaisuudeksi. Muutokset ovat olleet lähinnä värisävyjen vaihdoksia, mutta mukaan mahtuu myös yksi ihan alkuperäinen bambi.

Ensisilmäyksellä luulisi, että kirjastoauton kuosi on maalattu kauniin turkoosin pohjan päälle. Tekniikka on kuitenkin aivan toinen.

– Kuviot ovat yhtä isoa tarraa, paljastaa Hirsiaho.

kuva Lapsikuoro Leppis esiintyi myös avajaisissa. Kuva: Saija Laaksovirta/Porin kaupunki


Nykyinen kirjastoauto on Porissa kuudes malliaan. Porin kaupunki on tukenut uutta kirjastoautoa 260 000 eurolla. Lasten suosikki, kirjasto pyörien päällä kulkee Porissa noin 115 pysäkin kautta.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Winnovan viestintäpäällikkö Diana Bergroth-Lampinen kannusti puheessaan lapsia ja nuoria lukemaan, sekä totesi kirjastoauton olevan ainutlaatuisen monikäyttöinen palvelu. Kirjastoauto voisi tulevaisuudessa toimia vaikka ennakkoäänestyspaikkanakin.

Lasikatto ja led-valot luovat tunnelmaa, lainausautomaatti nopeuttaa palvelua

Uudessa kirjastoautossa on lasikatto ja valaistuksena led-valoja. Lasikaton saa kuitenkin pimennettyä, koska tapahtumia varten autossa on videotykki, valkokangas ja sohva. Eikä kesähelteillä tarvitse enää hikoilla tai talvella palella, sillä ilmastointi on luonnollisesti nykyaikainen ja toimiva. Autossa on lattialämmitys koko auton osalta.

Kirjastoautoon tulee lainausautomaatti. Porin kirjastoauto on hyvin suosittu lasten keskuudessa joten kirjastoautoon tehdään myös paljon tilaa kuvakirjoille.

Uutta ovat myös moduulihyllyt, joita voi suoraan siirtää autoon ja autosta pois. Ennen kirjat on lastattu koreihin ja sitten käsin kannettu autoon, joten siirrettävät hyllyt ovat merkittävä parannus. Myös virkailijapöydät ovat nousevia, jolloin työergonomia parantuu.

Katso kirjastoauton pysäkit ja aikataulu!

kuva Uusi kirjastoauto lähtee liikenteeseen heti vihkiäispäivänä. Kuva: Saija Laaksovirta/Porin kaupunkiHakusana