Etusivu > Uutiset > 2015 > 12 > Valoa taiteelle!

Valoa taiteelle!

(01.12.2015 09:25 Kia Kourujärvi / päivitetty 01.12.2015 09:25)

1.12.2015 valot syttyvät Porin rautatien ali kulkevaan tunneliin. Yhteisnäyttelyssä on esillä useita teoksia, joiden yhteinen nimittäjä on valo. Vuoden pimeintä aikaa valaisevat teokset ovat esillä kolmen kuukauden ajan. Valot palavat päivittäin kello 6-23.

Valotaidegalleria ValoPorttaali sai ensimmäisen taideteoksensa

Hauskannäköiset teräksestä valmistetut ”Tunnelin tyypit” ripustettiin perjantaina aamupäivällä rautatien alla kulkevan tunnelin lasivitriinin taakse. Muuten pimeä ja kolkko asematunneli saa nyt valoa ja iloa valotaidegallerian erilaisista valotaideteoksista.

- Mietimme kuumeisesti, millaisen taideteoksen tekisimme ja keksimme sitten tehdä ihmisen lasten piirustuksista. Kokeilimme ensin hohtavaa maalia ja erilaisia lamppuja ja päädyimme sitten teippiin, joka heijastaa uv-valoa, kertoo kuvataiteilija Veijo Setälä.

Teos on Porin lastenkulttuurikeskuksen kuvataiteilijoiden Kirsi Jaakkolan, Terhi Sammalmaan ja Setälän yhteistyötä. Hahmot on koostettu useamman lapsen piirustuksista.

- Teimme taideteokseen erilaiset jalat ja hiukset kuin piirustuksissa. Esimerkiksi pojalla ei ensin ollut hiuksia ollenkaan, naurahtaa Setälä.

”Tunnelin tyypit” on valaistu niiden alla olevilla uv-lampuilla. Uv-valo muuntaa keltaisen teipin värin melkeinpä neonvihreäksi.

Lisäksi ValoPorttaalissa on esillä H2-ryhmä; Heli Koskela ja Heli Nukki, Pouta-ryhmä; Kirsi Backman, Kirsi Kuusisto, Mollu Heino, Liisa Oksanen, Pia Salo, Anu Sukanen ja Heli Väisänen. Janne ja Terhi Sammalmaa, Anu Sukanen ja Tommi-Wihtori Roström, SOFT, Satakunnan Sanat ja Petri Hagner (teos esillä Isolinnankatu 7 ikkunassa).

ValoPorttaali aukeaa tiistaina 1. joulukuuta kello 17. Järjestäjinä ovat Taiteen edistämiskeskus, Porin toimipiste, Porin kansallinen kaupunkipuisto ja Elävä Pori –hanke.

kuva Kuva: Kia Kourujärvi/Porin kaupunki


Hakusana