Etusivu > Uutiset > 2015 > 12 > ValoPorttaali - valotaidetta esillä kaupunkipuistossa

ValoPorttaali - valotaidetta esillä kaupunkipuistossa

(01.12.2015 07:01 Heli Nukki / päivitetty 22.12.2015 13:59)

Valot syttyivät 1.12. Porin rautatien ali kulkevaan tunneliin. Yhteisnäyttelyssä on esillä useita erilaisia teoksia, joiden yhteinen nimittäjä on valo.

Vuoden pimeintä aikaa valaisevat teokset ovat esillä kolmen kuukauden ajan. Valoteokset syttyvät aamulla kello 6 ja palavat 23 saakka.Teokset sijoittuvat Porin kansallisen kaupunkipuiston alueelle ja sen kapeimpaan kohtaan. Näyttely on osa Taiteen edistämiskeskuksen valtakunnallista Valoa taiteelle -tapahtumaa. Satakunnassa valotaidetta on esillä sekä Porissa että Raumalla. http://valoataiteelle.taike.fi/

ValoPorttaaliin tulevat teokset: Terhi ja Janne Sammalmaan teos Tuulitunneli on valoa ja ilmavirtaa leikittelevästi yhdistelevä installaatio. Pouta -ryhmän teosten materiaalina on havusellu. Valkoinen massa on muokattu läpikuultavaksi repien ja liottaen, valo hohtaa ohuiden sellukerrosten läpi. Anu Sukaselta ja Tommi-Wihtori Roströmiltä esillä on sisältä valaistu teos Luuvalo. Sanojen Satakunta heijastaa alueen kirjailijoiden lauseita mietelmiksi. Taiteilijapari Softin banaalia ja aitoa tutkivissa valokuvissa lähtökohtana on ihmisen keho ja jouluvalot. H² -ryhmän teos on tehty #rakkaudestaporiin. Teoksessa välittyy kuvallisesti Heli Koskelan ja Heli Nukin rakkaus ja ylpeys kotiseutuaan kohtaan. Porin lastenkulttuurikeskuksen kuvataiteilijoiden Kirsi Jaakkolan, Terhi Sammalmaan ja Veijo Setälän fluorisoivaa valoa hehkuvan Tunnelin tyypit -teoksen lähtökohtana ovat lasten piirrokset tunnelissa asuvista kuvitteellisista asukkaista.

Petri Hagnerin videoteos Red Triangle on tutkielma elokuvan klassisen kuvakoon rajoista. Porttaalin sijaan teos tulee esille Elävä Pori -työtilan ikkunaan myöhemmin joulukuussa, Isolinnankatu 7, Pori.

ValoPorttalin järjestäjinä ovat Taiteen edistämiskeskus, Porin toimipiste, Porin kansallinen kaupunkipuisto ja Elävä Pori -Hanke.

Hashtag #valoataiteelle ja #valoporttaali


kuva
Hakusana