Etusivu > Uutiset > 2015 > 12 > Vedenpinta yhä korkealla

Vedenpinta yhä korkealla

(07.12.2015 10:51 Salla Rajala / päivitetty 07.12.2015 10:51)

Merivesi on yhä korkealla, noin 0,80 metrissä eli asteikolla N2000 noin +0,95. Ilmatieteenlaitos on ennustanut meriveden laskevan maanantain 7. joulukuuta aikana.

Porinsillan ja Kivinin asteikolla vesipinta on nyt noin +1,20 N2000. Ennusteiden mukaan vesi lähtee laskuun Kokemäenjoessa tämän illan aikana.

Padoilla suojelluilla asemakaava-alueilla ja Sunniemessä ei ole tulvavaaraa; vesi on noussut likimain korjattujen patojen alatasanteelle saakka. Vesi on noussut Toukarin alueella joenrannassa olevaa tulvapatoa ja Lyttyläntien varressa olevan eristysojan reunapatoa vasten.

Vesi on tulvinut Kahaluodon pohjoispuolella oleville pelloille. Vesi on mahdollisesti tulvinut myös Kivinin alavimmille pelloille ja ehkä kaikkien alavimmille teille. Vesi on tulvinut matalimmalla olevien vapaa-ajan asuntojen pihoille ainakin Toukarin alueella.

Porin tulvasuojeluun kuuluvan patoturvallisuusorganisaation valmiutta ei nosteta, koska merkittävää tulvavaaraa ei ole ennustettu padoilla suojeluille alueille. Lisäksi veden ennustetaan laskevan jo tämän päivän aikana.


Hakusana