Etusivu > Uutiset > 2016 > 01 > Pihistetään energiaa kovillakin pakkasilla

Pihistetään energiaa kovillakin pakkasilla

(19.01.2016 10:53 Merika Lanne / päivitetty 27.01.2016 13:05)

Kodin energiatehokkuutta voi parantaa pienillä korjauksilla.

- Villapaita ja -sukat ovat merkittävin säästökeino, kun pakkanen puraisee ja kodeissa lämmitys tekee töitä täysillä, toteaa Esa Merivalli Kohti hiilineutraalia Satakuntaa hankkeesta.

Esa Merivalli on torstaina Luontotalo Arkissa klo 17:30 alkaen Luonnonystävän energiaillassa puhumassa kotien energiankulutuksesta ja millaiset päästöt kotien lämmittämisestä ja sähkönkulutuksesta syntyy niin Porissa kuin Satakunnassakin.

-Jos koskaan, niin nyt, on syytä polttaa klapeja lämmityksen takia. Kylmimpinä kuukausina saadaan paras hyöty polttopuista, kertoo Esa Merivalli.

- Pakkasilla on hyvä tarkistaa ja merkitä, mitkä kohdat ikkunoista ja ovista päästävät kylmää ilmaa läpi. Ensi talvea varten on hyvä korjata vuotokohdat, jotta veto vähenee ja koti tuntuu lämpöisemmältä, ehdottaa Esa Merivalli ja lupaa kertoa torstaina Arkissa, miten lämpökameralla tehtävän tarkistuksen voi saada kotiinsa jopa maksutta.

Tiivis rakennus pitää kylmän ulkona ja lämmön sisällä. Pienilläkin korjauksilla voi parantaa oman kodin energiatehokkuutta ja lämmöntunnetta sisätiloissa.

kuva Köyhän lämpökamera on oma kämmenselkä: kuljettele kämmenselkää pitkin ovien ja ikkunoiden karmeja, jotka ovat tyypilliset vuotokohdat.

Luonnonystävän energiailta

torstaina 21.1.2016 klo 17:30 alkaen

  • EKOenergia-ympäristömerkki sähkölle
    Riku Eskelinen, Suomen Luonnonsuojeluliitto

  • Kohti hiilineutraalia Satakuntaa
    Esa Merivalli, Porin kaupungin ympäristövirasto


vapaa pääsy

kahvitarjoilu

Luontotalo Arkki
Pohjoispuisto 7, Pori

Tilaisuuden järjestävät SLL luonnonsuojelupiiri, Porin seudun ympäristöseura ja Luontotalo Arkki


Hakusana