Etusivu > Uutiset > 2016 > 01 > Influenssatapauksia tavanomaiseen tapaan

Influenssatapauksia tavanomaiseen tapaan

(15.01.2016 11:41 Marika Virtanen / päivitetty 15.01.2016 16:19 Salla Rajala)

Influenssarokotteiden ottaminen on ollut Porin perusturvakeskuksen alueella kuten muuallakin Suomessa vilkasta. Influenssa-aalto on rantautumassa Suomeen ja se alkaa näkyä sairaaloiden osastoilla.

– Päivystyksessä näkyy kasvanut influenssapotilaiden määrä. Meillä se näkyy osastoilla, joissa on iäkkäämpiä influenssapotilaita. Influenssa-aalto ei ole huipussaan, vaan se kasvaa vielä, kertoo terveys- ja hyvinvointipalveluiden johtaja Esko Karra.

Influenssa on viheliäinen tauti, mutta perusterveeltä ihmiseltä se ei välttämättä edellytä kuin normaalin kuumetaudin mukaista hoitoa. Tärkeää on olla tartuttamatta muita ihmisiä ja muistaa hyvä käsihygienia.

– Kun kyseessä on iäkäs ihminen tai pieni lapsi, hakeutuisin herkästi hoitoon. Influenssan yleisimpiä oireita ovat äkillisesti nouseva korkea kuume, yleinen kivun tunne, yskä sekä kurkkukipu. Tauti romahduttaa voinnin nopeasti, kuvailee Karra.

Eilen oli viimeinen Porin perusturvakeskuksen yhteistoiminta-alueen yleinen rokotuspäivä. Rokotteita voi ottaa vielä varaamalla ajan. Rokotuksen suojan saamisessa menee noin kaksi viikkoa, joten rokotteen ottava henkilö on voinut saada tartunnan jo ennen suojaa. Haittaa rokotuksesta ei tällöinkään ole.

– Porin seudulla influenssarintamalla on ollut melko tavanomainen tilanne. Tapauksia on ollut, mutta ei ruuhkaksi asti, kertoo tartuntatautien terveydenhoitaja Ulla Hammais.


Hakusana