Etusivu > Uutiset > 2016 > 01 > Kätketty taide -näyttelyn taiteilijat löytyivät

Kätketty taide -näyttelyn taiteilijat löytyivät

(22.01.2016 09:41 Heli Nukki / päivitetty 25.02.2016 14:37 Salla Rajala)

Kätketty taide -näyttelyyn oli julkinen haku ja teoksia sai ehdottaa tammikuun neljänteen päivään asti. Jätetyistä ehdotuksista poimittiin valtakunnallisen Vihervuoden Minun maisema -teemaa omintakeisesti haravoivia ja kokonaisuuden kannalta kiinnostavia teoksia. Luvassa on niin aikaa ja paikkaa herkästi hahmottavia kokemuksia kuin notkeaa taideaivojumppaa sekä ympäristön tilaa kommentoivia teoksia

Kätketty taide -näyttely on uusi avaus ympäristötaiteen saralla. Näyttelyn teemana on kätkö, salaisuus ja maisema. Näyttelyssä esitetään elämyksellisen ympäristötaiteen rinnalla uudenlaisia, kokeilevia sekä myös erilaisia digitaalisia ympäristöjä hyödyntäviä teoksia. Teokset ovat pieniä, vain noin 153 cm teokset sijoitetaan laajasti Porin kansallisen kaupunkipuiston alueelle geokätköilyn periaatteita mukaillen. Yleisö etsii teoksia koordinaattien avulla.

Kätketty taide -näyttelyssä on mukana seuraavat taiteilijat:

Päivi Allonen, Anette Arlander, Maja Breife, Tonja Goldblatt, Kati Heljakka ja Pirita Ihamäki, Päivi Hintsanen, Arja-Riitta Ihalainen, Heli Koskela, Kari Kärkiluoma, Enni Kömmistö, Anne Lehtelä, Henry Merimaa, Laura Myllykangas, Mayumi, Niiranen-Hisatomi, Tessa Ojala ja Stella Ojala, Tuomo Savolainen, Hans-Peter Schütt, Veijo Setälä, Merilii Simonen ja Mari Syrén. Satakunta on hyvin edustettuna, puolet taiteilijoista työskentelee Satakunnassa.

Näyttelyaika on 13.5.-31.8.2016. http://katkettytaide.fi/ Näyttelyn järjestävät Taiteen edistämiskeskus, Porin toimipiste, Porin kansallinen kaupunkipuisto, Elävä Pori -hanke ja Mu Pori o kaunis -yhteisö.

Lisätiedot: läänintaiteilija Marjo Heino 0295330822 marjo.heino@minedu.fi ja projektipäällikkö Heli Nukki 044 701 1976.


Hakusana