Etusivu > Uutiset > 2016 > 01 > Koko päivä ulkona, eskarilaisen unelma

Koko päivä ulkona, eskarilaisen unelma

(20.01.2016 09:04 Marleena Lammikko / päivitetty 20.01.2016 09:04)

Ruosniemen päiväkodin metsäeskari aloitti toimintansa viime elokuussa. Eskarilaiset ovat ehtineet seikkailemaan lähimaastoissa jo melkein puolen vuoden ajan. Mitä eskariin nyt kuuluu?

Metsäeskarin kokoontumispaikka, kodikas ja tunnelmallinen kota, sijaitsee Ruosniemen slalom-rinteiden juurella. Päivän aluksi ryhmä kokoontuu kotaan tulen äärelle, jota varten lapset kantavat tietenkin itse polttopuut kotaan. Kodassa vietetään vain hetki ennen kuin ryhmä lähtee seikkailemaan lähialueille. Seikkailut tapahtuvat lähialueen metsissä, jonne eskarilaiset ovat rakentaneet omat talvimajat risuista ja kepeistä. Metsissä ehditään nikkaroimaan ikkunoita, miekkoja, postilaatikoita ja kaikkea muuta leikeissä tarpeellista.

Ulkonako liian kylmä, pyh!

Eskarilaisten päivä kuluu lähinnä ulkona, kodassa käydään vaan syömässä. Viime päivinä lapset ovat tarkkailleet eläinten jälkiä, asettaneet talipalloja linnuille ja etsitty aineksia jäädytystaideteokseen. Joka päivä on varattu aikaa myös pulkkailuun. Oikein kovien pakkasta aikaan Slalom-rinteiden kahvila tarjoaa lämpimän ja kuivan ruokailutilan lapsille.

– Lapset ovat hyvin reippaita ja karastuneita. Kovatkaan pakkaset eivät heitä säikäytä. Joku päivä paukkupakkasten aikaan kysyimme haluaisiko joku jäädä sisälle piirtelemään, mutta kaikki halusivat pihalle pelaamaan ja leikkimään, kertoo lastentarhanopettaja Tuija Harjula.

kuva Kuva: Kalle Aaltonen / Porin kaupunki


Hakusana