Etusivu > Uutiset > 2016 > 01 > Koululaiset tenttasivat kaupungin johtoa

Koululaiset tenttasivat kaupungin johtoa

(20.01.2016 13:52 Marleena Lammikko / päivitetty 20.01.2016 14:47)

Viides koululaisten kyselytunti järjestettiiin Porin kaupungintalon valtuustosalissa keskiviikkona 20.1.

-Kyselytunnilla nuoret pääsevät kysymään juuri niitä kysymyksiä, mitkä heitä kiinnostavat ja askarruttavat, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Vasama toteaa.

Koululaiset olivat valmistelleet yhdessä kysymyksiä, jotka oli suunnattu kaupungin päättäjille, virkamiehille ja johtajille. Kysymykset esitettiin ensin alueparlamenteissä, joista parhaimmat valittiin kyselytunnille.

Koululaisia Arttu Lötjöstä ja Niko Käiväräistä kyselytunti ei etukäteen jännittänyt. Viime vuonna myös kyselytunnille osallistunut Lötjönen ei enää osannut tilaisuutta jännittää, sillä hän oli jo viime vuonna jännityksensä jännittänyt. Käiväräinen oli mukana ensimmäistä kertaa.

- Harjoittelimme kysymyksiä etukäteen koulussa ja siellä todettiin, että kaikki kysymykset ovat hyviä, eikä niille tulla nauramaan. Olisi hienoa päästä joskus itse isoksi päättäjäksi, Käiväräinen kertoo.

Nuoria huoletti koulukiusaaminen ja mitä kaupunki tekee sen ehkäisemiseksi. Äänestyksen perusteella selvisi, että kukaan ei ollut omassa kouluympäristössään törmännyt kiusaamiseen, mikä kertoo PSYL:n rehtori Mari Aallon mukaan varmasti siitä, että kouluissa tehdään töitä kiusaamisen estämiseksi.

Muita pinnalle nouseita aihealueita olivat ulkojäät, kouluruoka, uusi opetussuunnitelma, loma-ajat, sähköiset oppimisympäristöt ja turvapaikanhakijoiden lisääntyminen Porissa. Kysymykseen vastaamassa olivat kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen, apulaiskaupunginjohtaja Kari Hannus, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Vasama, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen sekä sivistyskeskuksen hallintopäällikkö Esa Kohtamäki.

kuva Koululaiset saivat myös ilmaista oman mielipiteensä äänestämällä. Kuva: Porin kaupunki / Marleena Lammikko


Hakusana