Etusivu > Uutiset > 2016 > 01 > Koulumotivaatio täysi kymppi

Koulumotivaatio täysi kymppi

(20.01.2016 10:45 Marleena Lammikko / päivitetty 20.01.2016 10:47)

Oppivelvollisuusikäisten turvapaikanhakijoiden koulunkäynti alkoi Porissa 11.1. Oppilaat aloittivat valmistavan opetuksen ryhmissä, joita on Noormarkun yhtenäiskoulussa, Käppärän koulussa ja Kaarisillan yhtenäiskoulussa.

Valmistavassa opetuksessa on opetusta 28 tuntia viikossa, ja tunnit pitävät sisällään aineita laidasta laitaan, suomen kielestä liikuntaan. Samalla turvapaikanhakijat pääsevät tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin. Esimerkiksi kotitalouden tunneilla harjoitellaan kaupassa asiointia yhdessä opettajan ja avustajan kanssa. Näin oppilaat pääsevät tutustumaan suomalaiseen arkielämään.

Tukioppilastoiminnan kautta turvapaikanhakijoita ja muita koulun oppilaita rohkaistaan tutustumaan toisiinsa. Jossain vaiheessa valmistavan opetuksen oppilaita yhdistetään muihin ryhmiin, esimerkiksi liikuntatuntien kautta. Tulkki vierailee koululla vain muutaman kerran viikossa, muuten pärjätään suomella.

– Opiskelu on lähtenyt käyntiin erittäin hyvin ja valmistavan opetuksen oppilaat ovat erittäin koulumotivoituneita, kertoo Noormarkun yhtenäiskoulun rehtori Janne Hakoneiemi.

"Juuri niin kuin pitikin"

Valmistavan opetuksen ryhmiä varten on pitänyt löytää sopivat toimintaympäristöt ja palkata uusia opettajia ja avustajia. Sivistysjohtaja Jari Leinosen mukaan heidän löytäminen oli haastavaa kesken lukuvuoden, kun kouluvuosi on puolessa välissä. Jos oppilaita tulee lisää, heidät sijoitetaan jo olemassa oleviin ryhmiin.

– Koulunkäynti on alkanut juuri niin kuin pitikin. Toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin, Leinonen toteaa.

kuva Noormarkun yhtenäiskoulun valmistavan opetuksen ryhmässä on 10 oppilasta. Kuva: Porin kaupunki / Marleena Lammikko


Hakusana