Etusivu > Uutiset > 2016 > 01 > Loppiainen päättää joulunajan

Loppiainen päättää joulunajan

(05.01.2016 11:46 Saija Laaksovirta / päivitetty 05.01.2016 12:47)

Joulunaika loppuu loppiaiseen, kristilliseen juhlapyhään. Monet luopuvat joulukuusesta usein loppiaisen aikaan.

Alun perin loppiaista vietettiin jouluna, Jeesuksen syntymän kunniaksi. Loppiainen onkin vanhempi juhla kuin itse joulupäivä. Jotkut kutsuvat loppiaista "vanhaksi jouluksi".

Loppiainen on ennen kaikkea kirkkopyhä ja historiassa sen viettoon on ollut aikanaan useita eri syitä, kuten Kristuksen syntyminen, Jeesuksen kaste sekä kertomus idän tietäjistä. Tänä päivänä loppiaista vietetään Suomessa kyseisten tietäjien Betlehemiin saapumisen kunniaksi.

Loppiainen ei ole liputuspäivä, mutta työelämässä se näyttäytyy virallisena vapaapäivänä. Vuoden 2016 kalenterissa loppiainen osuu keskiviikolle 6.1.

Nykyään loppiaista vietetään Suomessa lähinnä joulun ajan päätöspyhänä. Silloin muistellaan viimeisen kerran joulun teemoja. Kauppojen ja palveluiden aukioloissa saattaa olla muutoksia.

Vinkkejä loppiaisen viettoon Porissa

Talvisena vapaapäivänä ei tarvitse jäädä kotiin tylsistymään. Tekemistä kyllä riittää, joten nauti loppiaisesta kirpeässä talvisäässä!

Keskustan ja Meri-Porin uimahallit ovat avoinna innokkaille uimareille. Katso aukioloajat täältä.

Karhuhallissa voi kuntoilla joulun herkut unholaan kello 9-20 välisenä aikana.

Tekojääradalla on loppiaisena yleisövuoro kello 9-15, jolloin kaikilla on jäälle vapaa pääsy. Porin metsässä pääsee myös jo hiihtämään pientä lenkkiä!

Taidemuseo on avoinna kello 11–18, joten päivän voi kuluttaa myös kulttuurin parissa. Myös Luontotalo Arkki palvelee normaalisti kello 11–17.

Porin Linjat liikennöi loppiaisenakin, silloin ajetaan sunnuntai-vuorot.

kuva Kuva: Marianne Ståhl/Porin kaupunki


Hakusana