Etusivu > Uutiset > 2016 > 01 > Pelastuslaitoksen vuosi oli tuttuun tapaan työntäyteinen

Pelastuslaitoksen vuosi oli tuttuun tapaan työntäyteinen

(04.01.2016 15:37 Saija Laaksovirta / päivitetty 07.01.2016 10:31)

Hälytystehtävien määrä pysyi Porissa ennallaan, vaikka luvuissa mukana ovat nyt myös Järvi-Porin alueen hälytykset.

Kaiken kaikkiaan Porissa lähdettiin hoitamaan hälytystehtävää 1440 kertaa viime vuonna. Kun tästä otetaan pois ensivastetehtävät, luku putoaa 1259:een.

Suurin piikki hälytystehtävissä näkyi huhtikuussa ja elokuussa, jolloin ensivastetehtävät mukaan luettuina hälytystehtäviä tuli 139 ja 150. Suurta hälytysmäärää selittävät myrskyt ja kaatuneet puut, jotka aiheuttivat vahingontorjuntatehtäviä.

Hiljaisin kuukausi oli maaliskuu. Maaliskuussa hälytystehtävää lähdettiin hoitamaan 86 kertaa. Lukuun sisältyvät myös ensivastekäynnit.

Yleisimmät hälytystehtävät ovat rakennuspaloja (36), liikenneonnettomuuksia (223), automaattisten paloilmoitusten tarkastuskäyntejä (216), tarkastustehtäviä, jotka eivät aiheuta tilannepaikalla tehtävää (168), sekä vahingontorjunnat (165).

Satakunnan pelastuslaitoksen palomestari Antti Halmelan mukaan hälytystehtävien määrä on samankaltainen kuin aiempina vuosina, luvut heittävät vain noin muutamalla kymmenellä. Lavian liittyminen Poriin vuoden 2015 alussa on myös huomioitu hälytysluvuissa.

Porin alueella operatiiviseen pelastustoimen toimintaan osallistuu tällä hetkellä 69 henkilöä, jotka ovat vakinaista henkilökuntaa. Luvusta puuttuu kuitenkin Ulvilan vakinainen henkilöstö, joka hoitaa tehtäviä myös Porin puolella.

Porin alueella toimivat myös seuraavat sopimuspalokunnat: Ahlainen, Porin Vpk, Reposaari, Noormarkku, Lavia, Kairila, Lassila, Pihlava, Preiviiki ja Uusikoivisto. Hälytysosastoissa, jotka osallistuvat operatiiviseen toimintaan on sopimuspalokunnissa yhteensä 164 henkilöä.

Porin VPK:lla viime vuonna lähes sata hälytystä

Satakunnan pelastuslaitos tekee yhteistyötä vapaapalokuntien kanssa. Viime vuosi oli Porin VPK:n 152. toimintavuosi.
Palokunnalla oli yhteensä 94 hälytystä. Henkilötyötunteja kertyi 2 304 tuntia. Suurimmat hälytysmäärät olivat syyskuussa, jolloin niitä tuli 12. Vähiten hälytyksiä oli tammikuussa ja joulukuussa, kummassakin kuussa neljä tehtävää. Tehtävistä eniten oli rakennuspaloja, joita oli yhteensä 74.

Viime vuonna Porin VPK:lle kertyi henkilötyötunteja yli 250 tuntia enemmän kuin edellisvuonna. Porin vapaapalokuntaan kuuluu noin 200 jäsentä.

kuva Kuva: Länsi-Suomen Pelastusharjoitusaluesäätiö


Hakusana