Etusivu > Uutiset > 2016 > 01 > Ravanin Pesula ja Turun Tekstiilihuolto yhdistyvät

Ravanin Pesula ja Turun Tekstiilihuolto yhdistyvät

(19.01.2016 12:08 Salla Rajala / päivitetty 19.01.2016 12:08)

Lounais-Suomeen muodostuu uusi tekstiilihuoltoyhtiö. Uusi yhtiö syntyy Ravanin Pesula Oy:n ja Turun Tekstiilihuolto Oy:n fuusion seurauksena.

Molempien yhtiöiden omistajat ovat hyväksyneet uudelleenjärjestelyt omissa hallintoelimissään ja fuusio pyritään saattamaan päätökseen 1.6.2016 mennessä. Yhtiön uudeksi toiminimeksi tulee Lännen Tekstiilihuolto Oy.

Fuusion myötä toiminta jatkuu sekä Porissa että Turussa. Yhdistymisellä ei ole vaikutusta henkilöstön asemaan kummassakaan tuotantolaitoksessa.

Yhdistymisen merkittävimmät hyödyt tulevat hankintojen ja hallinnon yhdistämisestä sekä kehittämisen ja laatuosaamisen keskittämisestä. Tekstiilikeskusten tuotantoa on tarkoitus organisoida uudelleen siten, että ne erikoistuvat tiettyihin tuoteryhmiin.

Ravanin Pesula Oy on Satakunnan sairaanhoitopiirin ja Porin kaupungin omistama tekstiili-huoltokeskus, jonka liikevaihto on noin 5,8 miljoonaa euroa ja tuotantovolyymi noin 3,2 miljoonaa kiloa vuodessa. Yhtiössä työskentelee noin 65 tekstiilihuoltajaa. Kuljetus on ulkoistettu ja sitä hoitaa seitsemän henkilöä.

Turun Tekstiilihuolto Oy on Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin omistama tekstiilihuoltokeskus. Sen liikevaihto on noin 12,9 miljoonaa euroa ja vuosituotanto noin 6,14 miljoonaa kiloa. Yhtiössä työskentelee noin 150 tekstiilihuollon ammattilaista. Ulkoistettua kuljetusta hoitaa noin 20 henkilöä. He työskentelevät eri puolilla läntistä Etelä-Suomea.


Hakusana