Etusivu > Uutiset > 2016 > 01 > Yyteri Suomen kauneimpien kohteiden listalla

Yyteri Suomen kauneimpien kohteiden listalla

(21.01.2016 12:51 Saija Laaksovirta / päivitetty 21.01.2016 13:11)

Helsingin matkamessuilla pääsee myös tutustumaan Yyteriin ja sen lähiympäristöön laajempana matkailukokonaisuutena. Finland’s 10 Most Beautiful Spots You Need To Visit -artikkeli nosti esiin sosiaalisessa mediassa iki-ihanan porilaisen paratiisin.

Matkamessuilla Pori markkinoi tietenkin Yyteriä, mutta myös Reposaari ja Ahlainen ovat esillä. Selkämeren kansallispuisto, Porin kulttuuritarjonta sekä tietysti tapahtumat kuten SuomiAreena, Pori Jazz ja Porispere kuuluvat messusosaston tarjontaan. Porin Seudun Matkailu Oy MAISAn viestintäkoordinaattori Riikka Kaukosalmi vinkkaa messuosaston annista suoraan paikan päältä.

– Messuilta löytyy hauskoja yksityiskohtia, kuten juhannussalko, jonka ympärillä päästään Kirjurin kesäteatterin tunnelmaan. Saaristolaiskauppa myy paikan päällä Yyteri-sinappia ja saaristolaislimppua. Lisäksi täällä on oikeaa rantatunnelmaa Yyterin hiekan ja heinikon muodossa.

kuva Kuva: Riikka Kaukosalmi/Porin Seudun Matkailu Oy MAISA

Vuoden 2016 Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 21.–24.1.2016. Ensimmäinen messupäivä on tarkoitettu vain matkailualan ammattilaisille, mutta yleisölle ovet avautuvat perjantaina 22.1. ja ovat avoinna aina sunnuntaihin 24.1. asti.

Yyteri tunnetaan kansainväliselläkin tasolla

Pohjoismaiden pisin, kuuden kilometrin mittainen hiekkaranta tunnetaan hiekkadyyneistään myös maailmalla kansainvälisen matkailun saralla.

Kesäisin Yyteri täyttyy auringonpalvojista ja retkeilijöistä, talvisin voi nauttia luonnosta ja talviurheilusta upeassa ympäristössä. Yyterissä järjestetään erilaisia tapahtumia ja harrastusmahdollisuuksia on myös tarjolla moneen makuun.

Porin Seudun Matkailu Oy MAISAn myynti- ja markkinointijohtaja Maria Suomivirta ounastelee, että VisitFinland -sivusto on saattanut osaltaan nostaa Yyterin mukaan Suomen top 10 -kohteisiin. VisitFinland on matkailualan kattojärjestö, jossa Yyteri on myös hyvin esillä myös kansainvälisellä tasolla. Yyteri luontomatkailukohteena on kärki, jolla aluetta on jo useamman vuoden markkinoitu – nyt voidaankin päätellä markkinoinnin onnistuneen.

Luontokohteessa bongaillaan lintuja ja lemmikkejä

Yyteri on tunnettu upeasta linnustostaan, joten lintubongarin unelmat käyvät alueella toteen. Erilaisia retkeilyreittejä Yyterissä on kymmeniä kilometrejä. Yyteri onkin oikea aktiiviliikkujan paratiisi ympäri vuoden. Yyterissä voi harrastaa esimerkiksi golfia, ratsastusta, surffausta, melontaa ja talvella vaikka perinteistä hiihtoa.

– Kansainvälisiä vieraita Yyteri kiinnostaa juurikin luontokohteena. Suosittelen Yyterin lisäksi tutustumaan myös Reposaareen ja Kalloon samalla reissulla, vinkkaa Suomivirta.

Yyterissä Suomivirran mukaan erityistä on tietenkin luonto sekä pitkä hiekkaranta. Lisäksi Yyterin kupeessa, Mäntyluodossa, on oma koiraranta, jonne Suomivirta toivottaa kaikenkarvaiset lemmikit tervetulleiksi. Yyterin dyynit ovat osa Natura-aluetta, joten alue on jopa pohjoismaisessa mittakaavassa erityislaatuinen luontomatkailukohde.

Luontoretkiä yhdessä asukkaiden kanssa

Myös Yyterin Alueen Asukkaat ry:n puheenjohtaja Reeta Hautaniemi vannoo Yyterin ainutlaatuisen ympäristön nimeen. Samanlaista maisemaa ei muualta Suomesta löydä. Yhdistys järjestää alueen asukkaille toimintaa, kuten luontoretkiä yhteistyössä ympäristöviraston kanssa.

Upean luonnon lisäksi Yyteri on myös mukava paikka asua. Asukkaan näkökulmasta täällä viihtyy hyvin, ihmiset ovat mukavia ja yhteisö aktiivinen järjestämään ja osallistumaan aktiviteetteihin.

Yyteri on monipuolinen elämyskeskus, jossa riittää tekemistä koko perheelle. Kaunis luonto näyttäytyy eri valossa talvella lumen keskellä. Hautaniemi kehottaakin tutustumaan Yyterin nettisivuihin ja vierailemaan upeassa miljöössä.

kuva Kuva: Katri Ojala/Porin kaupunki


Hakusana