Etusivu > Uutiset > 2016 > 02 > EKJ-sertifikaatti 22 Porin kaupungin esimiehelle

EKJ-sertifikaatti 22 Porin kaupungin esimiehelle

(17.02.2016 08:21 Salla Rajala / päivitetty 17.02.2016 08:27)

Porin kaupungin 22 esimiestä on suorittanut Uudistuva esimiesosaaminen kuntakonsernissa -esimiesvalmennuksen (EKJ) ja saanut koulutusohjelman sertifikaatin.

EKJ-johtamisvalmennus ja -sertifikaatti on Kuntaliiton ja sen kumppanien AaltoEE:n, Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulun ja Vaasan yliopiston sekä FCG Oy:n kehittämä valmennusohjelma kuntien esimiehille ja keskijohdolle. Koulutuksen tavoitteena on kuntien virkamiesten asiakas- ja henkilöstölähtöisen johtajuuden tukeminen.

Koulutuksen vahvuutena on valmennukseen osallistujien ammatillinen moninaisuus ja organisaatioiden välinen verkottuminen. EKJ-ohjelma on kunta-alan tulevien muutosten mukaista; se edellyttää yhteistyötä eri organisaatioiden rajapinnoilla, ammattiryhmien kesken palveluketjuissa sekä verkottumista yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin kanssa.

EKJ-valmennusohjelman sisältöä kehitettiin yhdessä pilottiorganisaatioiden kesken. Hanke käynnistyi vuonna 2014. Pori osallistui ohjelmaan kaupungin henkilöstöpalveluiden aloitteesta. Mukana oli teknisen palvelukeskuksen, vapaa-aikaviraston, kaupunginkirjaston ja kulttuuriasiainkeskuksen keskijohtoa.

Porilaisten osahankkeen nimi oli Tiikerinloikka uudistumiseen – toimintaympäristön muutokset esimiesosaamisen haastajina. Sen tavoitteena oli esimiehisyyden vahvistaminen, muutosjohtamisen osaaminen, valmentavan ja osallistavan johtamisotteen käyttöönotto sekä kustannustehokkuuden lisääntyminen. Tiikerinloikkaa tavoiteltiin EKJ-ohjelman tarjonnan lisäksi sisäisellä koulutuksella, valmennuksella ja työpajoilla.

– Emme ehkä ole vielä saavuttaneet tiikerinloikkaa, mutta osallistujien valmiudet vastata toimintaympäristön muutoksiin ovat parantuneet, esimiesrooli on selkeytynyt ja rohkeus toimia osallistavalla tavalla lisääntynyt. Yhdessä oivaltaminen ja keskustelu ovat synnyttäneet yhteistä ajattelua ja tapaa toimia – myös yli hallintokuntarajojen, kehittämisasiantuntija Riitta Saarinen sanoo.

Porin projektin työstäminen jatkuu kehittämistöiden osalta kevään ajan.

– Haasteiden ja muutosmyllerryksen keskellä tarvitsemme paljon myönteistä asennetta. Asiat hoituvat, kun uskomme siihen. Hyvä johtaminen ja esimiestyö ovat avaimia, henkilöstöpäällikkö Helena Metsälä toteaa.

kuva Porin kaupungin 22 esimiestä on suorittanut Uudistuva esimiesosaaminen kuntakonsernissa -esimiesvalmennuksen (EKJ). Osa heistä kävi helmikuussa Helsingissä hakemassa koulutusohjelman sertifikaatin. Kuva: Kari Långsjö

Hakusana