Etusivu > Uutiset > 2016 > 02 > Ensimmäiset kesätyöpaikat jo haussa

Ensimmäiset kesätyöpaikat jo haussa

(26.02.2016 11:42 Oili Alm / päivitetty 26.02.2016 11:42)

Porin kaupunki palkkaa kesäksi työntekijöitä monenlaisiin tehtäviin. Kesätyöpaikkoja avautuu pitkin kevättä, arviolta huhtikuun puoliväliin saakka. Vuonna 2015 kesätyön sai kaupungilta noin 400 hakijaa ja määrän arvellaan tänä vuonna olevan sama.

Kesätyöpaikkoja löytyy kaupungin eri hallintokunnista. Perusturva, tekninen palvelukeskus, palveluliikelaitos, vapaa-aikavirasto, ympäristövirasto ja varhaiskasvatus hakevat kesätöihin muun muassa lukuisia vanhustyönharjoittelijoita, pieneläinhoitajaa, ohjaajia lastensuojeluun, uimavalvojaa maauimalaan, työnjohtoharjoittelijaa ajoneuvokeskukseen ja kesätyöntekijöitä keittiötöihin. Kesätyöpaikat on tarkoitettu pääasiassa koululaisille ja opiskelijoille.

Kaikki kesätyöpaikat löytyvät Porin kaupungin Internet-sivuilta ja Kuntarekryn sivuilta.
Kesätyöpaikkoja haetaan suoraan verkossa. Hakupalvelu edellyttää rekisteröitymistä ja omien tietojen täyttämistä lomakkeelle. Samaa hakupohjaa käyttäen voi hakea helposti moniin eri työpaikkoihin, kunhan säilyttää käyttäjätunnuksen ja salasanan.

Tukea yksityisille työnantajille

Kesätyöpaikkatukea myönnetään tänä kesänä Porissa toimiville yksityisille työnantajille vuosina 1996–2001 syntyneiden koululaisten ja opiskelijoiden palkkaamiseen. Tukea myönnetään lisäksi iästä riippumatta opiskelijasta, joka suorittaa opiskeluun liittyvää pakollista harjoittelua.

Tukea myönnetään työnantajalle, joka palkkaa koululaisen tai opiskelijan vähintään neljän viikon ajaksi. Työajan on oltava vähintään 30 tuntia viikossa. Tuen määrä on työsuhteen kestosta riippuen 340–510 euroa per palkattava koululainen tai opiskelija.

Lisätietoja kesätyöpaikkatuesta saa Porin kaupungin työllisyysyksiköstä osoitteesta Teljänkatu 5, katutaso, p. 044 701 9029 ja hakemus on tulostettavissa kaupungin verkkosivuilta.Hakusana