Etusivu > Uutiset > 2016 > 02 > Enterin kautta perustettujen yritysten määrä nousi viime vuonna 9 %

Enterin kautta perustettujen yritysten määrä nousi viime vuonna 9 %

(08.02.2016 10:56 Riikka Kaukosalmi / päivitetty 08.02.2016 10:56)

Prizztech Oy:n Yhteispalvelupiste Enter tarjoaa sekä uuden yrityksen perustamisvaiheessa että ostovaiheessa maksutonta henkilökohtaista neuvonta-apua Eurajoen, Harjavallan, Kokemäen, Merikarvian, Pomarkun, Porin ja Ulvilan alueen asukkaille. Starttiraha-, rekisteröinti-, ja veroneuvontaa sekä yrittäjäkoulutusta tarjotaan myös muiden kuntien asukkaille.

Enterin kautta uusien yritysten perustaminen kasvoi 222:sta 241:een yritykseen
- Ensiasiakkaita meillä kävi viime vuonna 516. Kaikkiaan meillä oli yhteensä 1315 asiakaskäyntiä aloittavien yrittäjien neuvonnassa. Starttirahojen niukkuus näkyi myös Enterissä, mutta siitä huolimatta yritysmäärä kasvoi. Tämä kertonee myös neuvontamme laadusta ja työmme onnistumisesta, kertoo palvelujohtaja Jari-Pekka Niemi Prizztech Oy:stä.

- Neuvontamme kautta perustettujen määrän lisäyksen suhteen olimme koko vuoden top 5:ssä, parhaimmillaan toisena (neljännesvuosiseurannassa) kun katsotaan kaikkia vertailussa mukana olleita uusyrityskeskuksia. Enterin lopullinen sijoittuminen tässä 30 uusyrityskeskuksen vertailussa oli neljäs sija. Suurimmassa osassa keskuksia suunta oli negatiivinen, summaa Niemi.

Pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta

- Porin seudulla tehty pitkäjänteinen työ alkavien yritysten perustamisen tukemiseksi kantaa hedelmää tällaisena haastavanakin aikana, kommentoi Porin kaupungin elinkeinojohtaja Kristian Vainio.
Yhteensä Prizztech Oy:n Yhteispalvelupiste Enterin (Eurajoki, Harjavalta, Kokemäki, Merikarvia, Pomarkku, Pori ja Ulvila) toimialueella perustettujen yritysten määrä oli 482 kpl ja ne työllistivät 554 henkilöä. Enterin kautta näistä yrityksistä perustettiin siis 241 yritystä, eli tasan puolet.

Porissa perustettiin viime vuonna yhteensä kaiken kaikkiaan 353 yritystä ja ne työllistivät 396 henkilöä. Enterin kautta perustettuja yrityksiä Porissa oli 179 ja niiden kautta työllistyi 301 henkeä. Porissa Enterin kautta perustettujen yritysten osuus oli hieman yli puolet.

Suomen Uusyrityskeskusten tiedote ja tilasto kokonaisuudessaan, täältä

Tutustu Prizztechin Yhteispalvelupiste Enterin palveluihin aloittaville yrittäjille täältä


Hakusana