Etusivu > Uutiset > 2016 > 02 > Itäporilaisilta satoi kysymyksiä kaupungin palveluista

Itäporilaisilta satoi kysymyksiä kaupungin palveluista

(10.02.2016 20:22 Salla Rajala / päivitetty 10.02.2016 20:22)

Sampolassa keskiviikkoiltana 10. helmikuuta järjestetty Itä-Porin asukastilaisuus kiinnosti alueen ihmisiä. Väkeä Itä-Porin koululle saapui noin 150. Kysyttävää riitti monesta asiasta ja myös vastauksia saatiin laajasti. Käyty keskustelu oli rakentavaa ja eteni hyvässä hengessä.

Tilaisuudessa kävi ilmi asukastuvan merkitys itäporilaisille. Sen viriketoimintaa kiiteltiin ja 3. sektorin vapaaehtoistoimijoille toivottiin suurempaa roolia tuvan pyörittämisessä. Ihmettelyä aiheutti asukastuvan henkilöresursointi.

Yleisöä kiinnostivat erilaisten terveyspalvelujen saantiin liittyvät kysymykset, alueen koulujen oppilasmäärät, nuorten tupakointi ja siihen puuttuminen. Lisäksi puheenaiheita olivat harrastus- ja liikuntapaikat, taidetoiminta sekä työllisyyden hoito.

Tilaisuudessa kyseltiin mahdollisuutta saada hidasteita ja lisävalaistusta kevyenliikenteenväylille. Kritiikkiä annettiin muun muassa Sampolan liikennejärjestelyistä, tiestön kunnosta, urakoinnista ja kunnallistekniikasta. Myös liike- ja koulukeskuksen tavoitettavuus todettiin haastavaksi ja kunto heikoksi. Toisaalta kiitoksia jaettiin kirjaston toiminnasta ja kuntopolun urheiluvälineistä – jopa halauksin.

Asukastilaisuuden järjestelyistä vastasivat Porin kaupunki, Leader Karhuseutu ja Lähde mukaan! -hanke. Alueen asukkaiden kysymyksiin vastaamassa oli muun muassa kaupungin hallintokuntien sekä paikallisten yhdistysten ja yhteisöjen edustajia.

Seuraavat kaksi asukastilaisuutta järjestetään Pihlavassa 9. maaliskuuta ja Pormestarinluodossa 13. huhtikuuta.


Hakusana