Etusivu > Uutiset > 2016 > 02 > Kulttuurit kohtaavat kirjastossa Lainan päivänä

Kulttuurit kohtaavat kirjastossa Lainan päivänä

(05.02.2016 09:46 Riikka Kaukosalmi / päivitetty 05.02.2016 09:50)

Maanantaina 8.2. kello 16 – 18 pääkirjastossa järjestetään monikulttuurinen tapaaminen, jossa voi tavata monenlaisia maahanmuuttajia ja vaihto-opiskelijoita. Suomen Kirjastoseuran Lainan päivän valtakunnallinen teema on tänä vuonna Kulttuurit kohtaavat kirjastossa.


kuva Kuva: Porin pääkirjasto, arkistokuva

Nyt saa kysyä!

Porin pääkirjaston tilaisuuteen osallistuu myös suomen kieltä osaavia henkilöitä ainakin Puolasta, Sri Lankasta, Ecuadorista, Venäjältä, Marokosta, Englannista, Espanjasta ja Yhdysvalloista.
- Tapaamisen ideana on että kulttuurit kohtaavat positiivisella tavalla. Porilaiset voivat kysyä Porissa jo pidempään asuneilta ulkomaalaisilta mieltään askarruttavia kysymyksiä. Kaikkea saa kysyä, hyvän maun rajoissa. Voi kysyä vaikkapa millainen matkailukohde on henkilön synnyinmaa tai millaisia kulttuurieroja henkilö on huomannut Porissa asuessaan. Ulkomaalaistaustaiset henkilöt osaavat suomenkieltä, joten erityistä kielitaitoa ei vaadita keneltäkään tilaisuuteen osallistuvalta, kertoo tapaamista organisoinut kirjastovirkailija Marja Luukkonen .
kuva Kuva: Porin pääkirjasto, arkistokuva

Kiinalainen uusivuosi näkyy myös tilaisuudessa
- Maanantaina 8.2. on kiinalaisen uudenvuoden ensimmäinen päivä, se aloittaa tuliapinan vuoden. Kaikki halukkaat pääsevät pienryhmissä kurkkaamaan kirjaston varastossa "asuvaa" isoa lohikäärmettä, vinkkaa Luukkonen.


Hakusana