Etusivu > Uutiset > 2016 > 02 > Länsi-Porissa rakentava keskustelu turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksesta

Länsi-Porissa rakentava keskustelu turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksesta

(09.02.2016 20:45 Salla Rajala / päivitetty 09.02.2016 20:45)

Länsi-Porin koululla pidettiin tiistaina 9. helmikuuta keskustelutilaisuus entisen Liinaharjan vanhainkodin tiloissa viime vuoden lopulla aloittaneesta turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksesta. Kutsu tilaisuuteen oli lähetetty vastaanottokeskuksen läheisyydessä sijaitseviin 574 talouteen ja yritykseen, ja paikalle oli kerääntynyt yhteensä noin 150 länsiporilaista ja vastaanottokeskuksen asukasta.

Keskustelu eteni rauhallisesti hyvässä hengessä. Pääosassa olivat keskustelu ja länsiporilaisten tekemät kysymykset paikalla olleille turvapaikanhakijoille sekä Porin kaupungin, Lounais-Suomen poliisilaitoksen ja Suomen Punaisen Ristin asiantuntijoille.

Kuntalaisia kiinnostivat muun muassa keskustelutilaisuuden kutsuperusteet ja vastaanottokeskuksen paikan valinta, mutta myös turvapaikanhakijoiden arki ja mahdollisten uusien turvapaikanhakijoiden tulo Suomeen. Parituntisessa keskustelussa käytiin läpi myös molemminpuolisia pelkoja, median luomaa kuvaa maahanmuutosta, tasa-arvokysymyksiä sekä kotouttamista. Huolta herätti niin ikään vastaanottokeskuksen paloturvallisuus sekä turvapaikanhakijoiden tietämättömyys liikennesäännöistä.

Liinaharjan vastaanottokeskuksessa on nyt 275 turvapaikanhakijaa, joista yksi on saanut tähän mennessä myönteisen turvapaikkapäätöksen. Lisää päätöksiä odotetaan kevään aikana.

Seuraava turvapaikanhakijatilanteesta käytävä keskustelu järjestetään Länsi-Porissa kevään aikana. Kutsun siihen saavat nyt kutsutta jääneet asukkaat ja yritykset.


Hakusana