Etusivu > Uutiset > 2016 > 02 > Luontoretkiä ja talkoita ympäristön hyväksi

Luontoretkiä ja talkoita ympäristön hyväksi

(05.02.2016 09:57 Merika Lanne / päivitetty 05.02.2016 10:02)

Yhteiskuljetukset vievät retkeilijät Kauttualle, Kauhanevalle ja Pinkjärvelle tutustumaan pähkinäpensaikkoihin, suoluontotyyppeihin ja metsäluontoon. Lähiluontokohteita esitellään retkillä Yyteriin, Kirjurinluotoon ja Reposaareen. Retkiohjelmassa on hyviä vaihtoehtoja patikoijalle. Esimerkiksi Yyterin lietteiden ja Kauhanevan retkellä kuljetaan lähes kymmenen kilometrin lenkki vaihtelevassa maastossa.

Retkiohjelmaan on tänä vuonna saatu mukaan kahdet talkoot, joissa voi tehdä oikeaa työtä ympäristön hyväksi. Toukokuussa siivotaan roskia Kokemäenjoen rannoilta kanooteista käsin. Syyskuussa kerätään levää Yyterin sannoilta, jotta rannan rehevöitymistä saadaan hidastettua ja rannan virkistyskäyttö pysyy mielekkäänä. Vesirajaan kertyvää mätänevää levää haravoidaan ja lapioidaan vaihtolavalle, jolla se kuljetetaan pois rannalta.

Retkien järjestämisestä vastaavat Melontaseura Melamajavat ry, Porin Latu ry, Porin Lintutieteellinen Yhdistys ry, Porin Seudun Sieniseura ry, Porin seudun ympäristöseura ry ja Suomen luonnonsuojeluliiton Satakunnan piiri ry. Retket ja tapahtumat järjestetään yhteistyössä Porin kaupungin ja WinNova Oy:n Kullaan toimipisteen kanssa. Retkikuljetuksiin pääsee retkestä riippuen mukaan Noormarkusta, Porista ja Ulvilasta. Ilmoittautumistiedot kerrotaan jokaisen retken kohdalla.

Luontoretkiohjelman voi hakea

  • Ympäristövirastosta Valtakatu 11,
  • Pääkirjastosta Gallen-Kallelankatu 12 tai
  • Palvelupiste Porinasta Yrjönkatu 6


Netissä retket ovat jo nähtävillä osoitteessa www.pori.fi/luontoretket .


    Hakusana