Etusivu > Uutiset > 2016 > 02 > Maantiekadun sairaalan remontit etenevät aikataulussa

Maantiekadun sairaalan remontit etenevät aikataulussa

(18.02.2016 08:10 Marika Virtanen / päivitetty 18.02.2016 10:07)

Porin perusturvakeskuksen pitkäaikaisosastojen 7-10 työmaa on käynnistetty ja purkutyöt on aloitettu. Pitkäaikaisosastojen E-rakennus on myyty Porin YH-Asunnot Oy:n omistamalle Porin palvelukiinteistöille, joka saneeraa rakennuksesta nykyajan vaatimusten mukaisen 64-asuntoisen tehostetun palveluasumisen paikan ikäihmisille.

– Porin palvelukiinteistöt ostivat kohteen ennen vuoden vaihdetta. Se peruskorjataan ja helmikuussa 2017 työn on määrä olla valmis. Porin perusturvakeskus jatkaa toiminnan pyörittämistä tiloissa, kertoo Porin YH-Asuntojen rakennuttajainsinööri Marko Kononen.

Remonttia toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Porin perusturvakeskuksen vanhuspalveluiden kanssa. Vanhuspalveluiden esimies Petri Jalonen on ollut mukana hankkeessa tuomassa hoitotyön näkökulmaa.

– Asukkaat ovat valtaosin iäkkäitä ja tarvitsevat ympärivuorokautista hoivaa ja hoitoa. Tilat suunnitellaan niin, että myös pariskunnilla on mahdollisuus jatkaa asumista yhdessä, kun toisen puolison hoitajan avuntarve on ympärivuorokautista, Jalonen kuvailee.

Valtion asuntorahasto (ARA) on myöntänyt rahoituksen peruskorjaukseen. Päätöksen jälkeen remontointiin liittyviä suunnittelukokouksia on pidetty kuukauden välein.

– Ratkaisujen ja tilojen suunnittelun luonnosvaiheessa on hoitohenkilökunnan lisäksi kuultu myös ravitsemuksen ja siivouksen asiantuntijoita. Pohjaratkaisun myötä käyttäjät ovat laatineet tilakortit kalusteluetteloineen kaikkiin suunniteltuihin tiloihin yhdessä arkkitehdin kanssa, kertoo Jalonen.

Peruskorjattavan tilan kellarikerrokseen tehtiin mallihuone, johon myös työterveyshuollon ja työsuojelun edustajat tutustuivat. Tämän jälkeen urakka lähti laskentaan.

Pikku-Torni käyttöön tänä vuonna


Maantiekadun sairaalan pikku-Torniksi nimetyn tilan remontointi alkoi keväällä 2015 ja on edennyt suunnitellun aikataulun mukaisesti. Peruskorjaus valmistuu loppuvuodesta 2016 ja osastot otetaan käyttöön vuodenvaihteen tienoilla. Uusiin tiloihin siirtyvät kirurginen kuntoutusosasto ja toinen akuuteista lyhytaikaisosastoista, jotka toimivat tällä hetkellä vanhan kaupunginsairaalan tiloissa.

– Työmaalla on käynnissä toisen kerroksen väliseinien tasoitetyöt ja kolmannessa kerroksessa väliseinien muuraustyöt. Purettujen parvekkeiden kohdalle rakennetaan uutta julkisivua. Talotekniikka-asennukset edistyvät rakennustöiden rinnalla aikataulussa. Kellarikerrokseen rakennetaan uudet vainajien säilytystilat sekä jäähyväishuone, jotka valmistuvat kesäkuun loppuun mennessä, kertoo kiinteistöpäällikkö Miia Kurri.


Hakusana