Etusivu > Uutiset > 2016 > 02 > Nuoret yrittäjät palkittiin finaalipaikalla

Nuoret yrittäjät palkittiin finaalipaikalla

(08.02.2016 13:36 Oili Alm / päivitetty 08.02.2016 13:36)

Martiina Salokangas ja Emma Kukkula puhkuvat intoa. He pääsevät huhtikuussa nuorten yrittäjien valtakunnalliseen finaaliin. Finaalissa on mukana 65 yritysideaa, joista satakuntakuntalaisia on neljä.

- Tosissaan tässä ollaan ja tähdätään Sveitsissä pidettävään loppukilpailuun. Yrityksemme myy aktiivisuusrannekkeita etupäässä netin kautta ja menekki on ollut ihan hyvä. Rannekkeemme ovat paljon edullisempia kuin kaupoissa myynnissä olevat rannekkeet, nuoret naiset kertovat.

Yritys on nimeltään Amable Ny. Rannekkeet tilataan Singaporesta, mutta niiden maine perustuu hyvään menekkiin etenkin Yhdysvalloissa.

Yrittäjyys on osa nuorten opintoja. Martiina ja Emma käyvät Porin lyseon lukiota ja kertovat valinneensa joitakin liiketalouden kursseja ja osallistuneensa WinNovan opettajan vetämälle myyntitaitokurssille.

- Kyllä me lähdimme voittamaan ja olemme tehneet aivan älyttömästi töitä. Jatkossa meidän on tarkoitus satsata enemmän mainontaan. Olemme luottavaisin mielin ja rannekkeiden ulkonäköäkin on tarkoitus uudistaa. Finaalipaikan varmistuminen toi mukavan, palkitsevan tunteen.

kuva Martiina asettelee valoja messupöytään, Emma käyttää teippiä. Kuva Pasi Savolainen

Emma ja Martiina palkittiin alueellisessa Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) kilpailussa helmikuun alussa myös parhaasta messupaikasta. He uskovat tuomareiden arvostaneen aktiivisuutta ja uutteruutta. He näkivät paljon vaivaa muun muassa näytteillepanossa: tekstit olivat luettavissa kauempaakin ja rekvisiittaa riitti. Messupaikan pystytys sujui ihan hyvin, vaikka aikaa oli vain 1,5 tuntia ja kiire tuli.

Vaikka kyseessä oli kilpailu, syntyi finaalin yhteydessä myös uusia ystävyyssuhteita. Kuulumisia on kyselty finaalin jälkeenkin.

Emma ja Martiina ovat olleet keskenään kavereita ja käyneet samaa luokkaa läpi peruskoulun. Koditkin sijaitsevat lähekkäin. Molemmat ovat jo pitkään olleet liikuntaohjaajia. Opiskelu saattaa viedä nuoret eri teille, sillä Emma pohtii psykologian opintoja ja Martina taas liiketalouden opiskelua Aalto-yliopistossa.

Opettaja kannustaa ja arvostaa

Historian ja yhteiskuntaopin opettaja Pasi Savolainen uskoo lujasti Emman ja Martiinan mahdollisuuksiin finaalissa. Ja huumorimielellä hän tahtoo myös matkustaa mukana Sveitsiin.

Pasi on luotsannut nuoria yrittäjiä jo yli 10 vuotta. Vuosien varrella on jo yksi valtakunnallinen finaalikin voitettu.

Pasi on iloinen siitä, että tänä vuonna lukiot ovat mukana NY-toiminnassa. Lukiolaiset ovat itsenäisesti toimivia ja vastuuntuntoisia. NY-seminaareihin ja kilpailuihin voivat osallistua 14 vuotta täyttäneet koululaiset.

Liike on kansainvälinen ja Pasi Savolaisen mukaan naapurimaa Ruotsissa taso on todella korkea, kuten myös Yhdysvalloissa.Hakusana