Etusivu > Uutiset > 2016 > 02 > Porin Karjarannan asuntomessualueen rakennustyöt käyntiin

Porin Karjarannan asuntomessualueen rakennustyöt käyntiin

(15.02.2016 12:47 Salla Rajala / päivitetty 15.02.2016 12:47)

Kaivinkoneet ovat aloittaneet kaivuutyöt Porin Karjarannan asuntomessualueella maanantaina 15. helmikuuta. Alueella olevien rakenteiden purkutyöt aloitettiin kuun alussa.

Projektipäällikkö Kari-Matti Haapalan mukaan messualueen rakentaminen etenee aikataulun mukaisesti.

– Kunnallistekniikan rakentamiseen päästäneen Karjarannassa maaliskuussa.

Valtakunnalliset Asuntomessut pidetään Porissa kesällä 2018. Kokemäenjoen rantaan, keskustan ja Kirjurinluodon välittömään läheisyyteen tulevalle messualueelle on kaavoitettu tontteja 28 pientalolle.

– Pientalotonttien haku käynnistyy tonttihinnoittelun ja hakuprosessin julkistamisella keväällä. Tontteja voivat hakea yksityiset henkilöt, talotehtaat ja rakennusalan yritykset. Tonttien saajat valitaan hakemusten ja jätettyjen suunnitelmien perusteella. Ensimmäiset rakentajat pääsevät aloittamaan rakentamisen vielä loppuvuonna 2016, Haapala kertoo.

Kauttaaltaan korkeatasoisesti toteutettava alue rajautuu rantabulevardiin. Vehreyttä sille tuovat useat puistot. Lapsille rakennetaan leikkipuisto.

– Alueen erikoisuus on pohjoismaiden ensimmäinen ruokapuisto, Haapala sanoo.

Asuntomessujen järjestämisestä vastaavat Porin kaupunki ja Suomen Asuntomessut.
Vaikka kaupunki investoi messuihin, niiden odotetaan tuovan Porin seudulle miljoonia euroa.

– Esimerkiksi Jyväskylän asuntomessuilla 2014 käyneet vieraat jättivät Jyväskylän seudulle arviolta 7,3 miljoonaa euroa rahaa sen lisäksi, että he käyttivät messuilla noin 4,4 miljoonaa euroa. Yhteensä rahaa kulutettiin 11,7 miljoonaa euroa. Kyseessä on merkittävä tulo kaupungille, Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen toteaa.

Tonttien hakemiseen liittyvä aineisto julkaistaan kevään aikana osoitteissa www.asuntomessut.fi/pori ja www.pori.fi/asuntomessut. Lisätietoa messualueesta, sen mahdollisuuksista ja aikatauluista saa projektipäälliköltä.


Hakusana