Etusivu > Uutiset > 2016 > 02 > Porin uusi palvelukartta tuo palvelut ja kohteet samalle kartalle

Porin uusi palvelukartta tuo palvelut ja kohteet samalle kartalle

(16.02.2016 12:28 Salla Rajala / päivitetty 16.02.2016 12:28)

Porin kaupungin uusi palvelukartta on avattu. Palvelukartasta löytää kattavasti kaupungin palvelut päiväkodeista terveys- ja sosiaalipalveluiden toimipisteisiin ja matonpesupaikoista kuntoratoihin. Palvelukohteita on yli 300. Useista palvelupisteistä löytyvät myös tarkemmat yhteystiedot ja linkit toimipisteiden omille kotisivuille.

Tietopalvelusasiantuntija Timo Widbom kertoo, että ajatuksena palvelukartan toteuttamisessa on ollut sen helppokäyttöisyys ja ajantasaisuus.

– Palvelukartta palvelee myös liikkuvaa mobiilikäyttäjää ja paikantaa käyttäjän sijainnin, jolloin lähin museo, lenkkipolku tai vaikkapa leikkipuisto on helppo löytää. Palvelukartta toimii mobiililaitteiden selaimissa (parhaiten Chromessa) ja skaalautuu laitteen näytön koon mukaan. Erillistä sovellusta ei tarvitse siten ladata.

Kartalla esitetty paikkatieto on kaupunkilaisten arvioitavissa ja kommentoitavissa.

– Karttaan on liitetty palautelinkki, jonka kautta voi antaa palautetta palveluista. Palvelua kehitetään saadun palautteen perusteella, joten kommentoimalla kaupunkilaiset voivat vaikuttaa suoraan palvelukartan laatuun, pääsuunnittelija Osmo Leppäniemi sanoo.

Palvelukartan avoimet rajapinnat sallivat kenen tahansa luoda tietojen avulla oman sovelluksensa. Näin myös Porin kaupunki liittyy siihen julkisten organisaatioiden joukkoon, joiden aineistoa voi kuka tahansa vapaasti ja maksutta käyttää, muokata ja jakaa uudelleen eri käyttötarkoituksiin.

Palvelu on toteutettu yhteistyössä ESRI Finlandin kanssa. Palvelukarttaan voi tutustua osoitteessa http://palvelukartta.pori.fi.Hakusana