Etusivu > Uutiset > 2016 > 02 > Valtuustoseminaari pui opetukseen liittyviä asioita

Valtuustoseminaari pui opetukseen liittyviä asioita

(11.02.2016 08:40 Salla Rajala / päivitetty 11.02.2016 08:53)

Vuoden ensimmäisen kokouksen lisäksi Porin kaupunginvaltuustolla on 15. helmikuuta edessä myös vuoden ensimmäinen valtuustoseminaari. Maanantai-illan seminaarissa valtuutettuja puhuttavat opetus ja koulutus.

Valtuuston tämän vuoden kokousohjelma sisältää yhteensä viisi seminaaripäivää. Sivistyslautakunnan teemojen lisäksi eri kohdissa vuotta käsitellään perusturvalautakunnan ja teknisen lautakunnan asioita sekä tilinpäätöstä ja talousarviota.

Seminaaripäivinä 15. helmikuuta, 25. huhtikuuta, 20. kesäkuuta, 29. elokuuta ja 14. marraskuuta valtuusto kokoontuu normaalisti kello 18. Ensimmäinen tunti on varattu keskusteluun kulloisestakin seminaariaiheesta.

Porin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen perustelee seminaareja valtuuston työskentelyn kehittämisellä ja roolin vahvistamisella sekä valtuutettujen sitouttamisella.

– On tärkeää luoda uudenlaista vuorovaikutusta eri hallintokuntien kanssa suoraan valtuustotasolla. Seminaarien myötä valtuutetut pääsevät kuulemaan, missä merkittävimpien hankkeiden kanssa mennään. He voivat antaa palautetta ja esittää ennalta kysymyksiä, joihin alustajina toimivat virastopäällikkö ja lautakunnan puheenjohtaja yhdessä vastaavat. Samalla lisätään yhteistä käsitystä työnjaosta ja vastuusuhteista sekä merkittävien asioiden päämääristä ja niiden saavuttamisen keinoista. Varsinaisia päätöksiä seminaareissa ei kuitenkaan tehdä.

Perusteemoja ovat joka kerta toiminnalliset muutokset, investoinnit ja budjetti.

Uuden käytännön kokeilu on valmistautumista Porin kaupungin organisaatiouudistukseen. Seminaarit tulevat olemaan osa vuonna 2017 kautensa aloittavan uuden valtuusto työskentelyä.

Seminaarit ovat avoimia medialle. Koko vuoden kokousaikataulu on luettavissa Porin kaupungin verkkosivuilla.


Hakusana