Etusivu > Uutiset > 2016 > 02 > Satakunnan korkeakoulut uudistavat yhteistyösopimuksensa

Satakunnan korkeakoulut uudistavat yhteistyösopimuksensa

(24.02.2016 13:50 Salla Rajala / päivitetty 24.02.2016 13:53)

Porin yliopistokeskuksessa toimivat Tampereen teknillisen yliopiston, Turun yliopiston, Tampereen yliopiston ja Aalto-yliopiston yksiköt sekä Satakunnan ammattikorkeakoulu, Diakonia-ammattikorkeakoulu ja Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitos jatkavat Satakorkea-yhteistyön kehittämistä.

Alueellisen osaamiskeskittymän tavoitteena on muun muassa edistää maakunnan henkistä yhtenäisyyttä, nostaa väestön koulutustasoa ja työllisyysastetta, sekä tukea aluekehitystä. Yhteistyössä kiinnitetään erityistä huomiota korkeakoulujen vahvuusalojen sekä uusien nousevien alojen tutkimus- ja kehittämistoiminnan tukemiseen. Satakorkea painottaa innovaatioiden monitieteistä ja monialaista edistämistä.

Satakorkea luo korkeakoulujen opiskelijoille aidon mahdollisuuden valita opintojaan eri opintoalojen ja koulutusalojen välillä. Satakorkean yhteistyö ulottuu niin ikään kansainväliseen tutkimus- ja kehittämistoimintaan sekä opiskelija- ja henkilöstövaihtoon. Satakunnan alueen elinkeino- ja työelämän kanssa tehdään yhteistyötä sen kansainvälistymisen edistämisessä ja kansainvälisen kilpailukyvyn kehittämisessä. Satakorkean toimintaa koordinoi vuonna 2016 Porin yliopistokeskus.

Satakunnassa opiskelee yli 10 000 yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijaa. Satakunnassa korkeakouluopiskeluja voi suorittaa Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. Vuosittain aloittaa noin 1 500 uutta opiskelijaa.

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen näkee korkeakouluyhteistyön tärkeänä tulevaisuuden menestyksen kannalta.

- Satakunnan korkeakoulujen yhteistyö on jatkunut jo vuosia. Korkeakoulujen toiminnan ja yhteistyön vaikuttavuus näkyy muun muassa väestörakenteessa ja väestön koulutustason kohoamisena. Porin kaupunki on panostanut kymmeniä miljoonia euroja Porin yliopistokeskuksen rahoittamiseen sen olemassaolon aikana ja myötävaikuttanut siihen, että Satakunnan ammattikorkeakoululle mahdollistetaan ensiluokkaiset ja kilpailukykyiset fyysiset toimintaedellytykset myös Poriin. Satakunnan korkeakoululaitoksessa on mielletty ne haasteet, joissa suomalainen yliopisto- ja ammattikorkeakoulukenttä tänä päivänä on. Tiivistyvällä yhteistyöllä saavutetaan synergiat, joilla menestytään myös tulevaisuudessa.

kuva

Hakusana