Etusivu > Uutiset > 2016 > 02 > Satakunnan museo uusii perusnäyttelynsä - vaikuta verkossa!

Satakunnan museo uusii perusnäyttelynsä - vaikuta verkossa!

(17.02.2016 17:31 Heli Koskela / päivitetty 18.02.2016 13:33)

Satakunnan Museo on maakunnan yhteinen muisti, joka kertoo sanoin, kuvin ja esinein satakuntalaisesta kulttuuriperinnöstä. Vuosien 2016–2017 aikana museo uusii kolmikerroksisen perusnäyttelynsä. Nykyinen, lähes 15 vuotta palvellut näyttely on saanut kiitosta sekä yleisöltä että museoalan ammattilaisilta. Uudistuksella halutaan tuoda yleisölle uutta nähtävää ja koettavaa. Museon perusnäyttely suljetaan elokuun 2016 lopussa ja uusi näyttely avataan vuoden 2018 alussa. Museo on avannut verkossa palautekyselyn, johon vastaamalla yleisö voi esittää toiveitaan uuden näyttelyn sisällöstä. Lisäksi museo kokoaa asiakasraatia suunnittelutyön avuksi. Nyt on yleisön aika vaikuttaa!

Verkkokyselyllä kartoitetaan yleisön mielipiteitä nykyisestä näyttelystä ja toivotaan uusia, huimiakin ideoita uutta näyttelyä varten. Kyselyssä voi kommentoida mikä on parasta nykyisessä näyttelyssä tai mitä parannuksia näyttelyyn voisi tehdä. Kyselyyn voivat vastata myös ne, joille museo ei ole entuudestaan tuttu.

Lyhyeen verkkokyselyyn voi vastata osoitteessa http://goo.gl/forms/2x9eYPa1hp ja myös Satakunnan Museon aulassa olevalla päätteellä tai vastaamalla museon aulasta löytyvään paperikyselyyn. Kysely löytyy myös museon verkkosivuilta. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kaksi Museokorttia. Kortti oikeuttaa vuoden ajan vapaaseen sisäänpääsyyn yli 200 kotimaiseen museokohteeseen. Kortin arvo on 59 euroa.

Ilmoittaudu asiakasraatiin!

Verkkokyselyllä voi myös ilmoittautua Satakunnan Museon asiakasraatiin, jolta uudistustyön aikana pyydetään kommentteja uuteen perusnäyttelyyn liittyviin kysymyksiin. Asiakasraatiin voi ilmoittautua myös jättämällä sähköpostiosoitteensa museon asiakaspalveluun.

Satakunnan Museon kokoelmissa on kaikkiaan 90 000 esinettä ja yli 300 000 valokuvaa. Uudistustyön myötä on mahdollisuus nostaa esiin uusia Satakuntaan liittyviä aiheita ja esineitä. Museon henkilökunta on aloittanut tälle vuodelle keskittyvän uuden perusnäyttelyn suunnittelutyön. Varsinainen rakentaminen ajoittuu vuodelle 2017.

Vaihtuvien näyttelyiden toiminta jatkuu Satakunnan Museon myös uudistustyön aikana.

Verkkokysely osoitteessa: http://goo.gl/forms/2x9eYPa1hp

Museon verkkosivut: www.pori.fi/kulttuuri/museot/satakunnanmuseoHakusana