Etusivu > Uutiset > 2016 > 02 > Sote-johtoryhmä: Palvelurakenneuudistus viedään Satakunnassa läpi

Sote-johtoryhmä: Palvelurakenneuudistus viedään Satakunnassa läpi

(22.02.2016 18:21 Salla Rajala / päivitetty 22.02.2016 18:21)

Sote Satakunnan johtoryhmä kävi maanantaina 22. helmikuuta keskustelua valmistelun tavoitteesta ja aikataulusta. Tunnelma kokouksessa oli avoimen innostunut ja ripeää liikkeellelähtöä painotettiin. Kokouksessa käytettiin puheenvuoroja sen puolesta, että palvelurakenneuudistus viedään Satakunnassa läpi riippumatta siitä mitä valtiotasolla tapahtuu.

Sote-uudistuksen kaksi kovinta haastetta ovat sosiaali- ja terveydenhuollon yhdistäminen sekä perusterveydenhoidon ja erikoissairaanhoidon sulauttaminen. Kokouksessa vahvistui, että Sote Satakunnan valmistelua viedään hallitusohjelman kärkihankkeet edellä.

Liikkeelle lähdetään lähtötilakartoituksella ja vuoteen 2025 tähtäävän alueprofiilin laadinnalla. Kaiken keskipisteessä on asukas. Osana valmistelua huomioidaan kolmannen sektorin toimijat, yritykset, mukana olevien organisaatioiden henkilöstö sekä satakuntalaiset asukkaat.

Johtoryhmä jatkaa työskentelyään Porissa 1. maaliskuuta yhdessä palvelurakennetyöryhmän kanssa. Kokouksessa valmistellaan 14. maaliskuuta kokoontuvan ohjausryhmän kokousasiat. Uudistuksen sisällöstä pidetään tiedotustilaisuus medialle sen jälkeen.

Uutta sote-mallia luomassa ovat kaikki Satakunnan kunnat sekä Pohjois-Satakunnan Peruspalvelukuntayhtymä, Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä, Satakunnan sairaanhoitopiiri ja Satakuntaliitto.


Hakusana