Etusivu > Uutiset > 2016 > 02 > SuomiAreena 2016: puhetta ja musiikkia Porissa

SuomiAreena 2016: puhetta ja musiikkia Porissa

(26.02.2016 08:56 Riikka Kaukosalmi / päivitetty 26.02.2016 08:56)

MTV ja Porin kaupunki järjestävät kesällä 2016 SuomiAreenan yhdettätoista kertaa. Tänä kesänä yhteistyötä tehdään myös Pori Jazzin kanssa.

kuva Kuva: Heli Koskela

Päivällä puhetta ja illalla jazzia. Tällä suunnitelmalla toimii ensi kesänä Antinkatu 5:n sisäpiha, jonne SuomiAreena ja Pori Jazz rakentavat yhteisen lavan. Antinkatu 5 -lava nousee SuomiAreena-viikolla kaupungintalon pihan aidan toiselle puolelle. Kokonaisuus rakentuu isosta teltasta ja lavasta sekä vehreästä pihasta, jossa on kesäravintola anniskeluoikeuksineen. Lisäksi uutena mukana on muutama yrityspaikka.

Lava sijaitsee Jazzkadun ja Kansalaistorin välissä; siinä mistä ihmisvirta kulkee rannan ja keskustan väliä.

- Antinkadun lava luo kohtauspaikan, jossa Pori Jazzin kuuntelija ja SuomiAreenan seuraaja kohtaavat, Pori Jazzin toimitusjohtaja Janne Nieminen toteaa.

Kaikki keskustelut järjestetään kuudella päälavalla ja ne keskittyvät Poriin. MTV:n tuottaja Mari Haavisto painottaa, että määrällisesti keskusteluja on yhtä paljon tai jopa enemmän kuin viime vuonna.

- BEPOPin ja Puuvillan- keskustelut käydään säävarmoissa kauppakeskuksissa. Eetunaukion lava säilyy, mutta MTV:n aamulähetys siirtyy torille, Satakieli-lavalle. Raatihuoneen puiston Purje-lava ja kaupungintalon piha ovat perinteikkäästi mukana. Aivan uutena mukaan tulevat Antinkatu 5 lava ja Gallen-Kallelankadulle kansalaisten olohuonemainen katulava Pohjoispuiston ja Antinkadun väliselle alueelle.

Vaikka Porin kaupungin vastuulla ei varsinaisesti ole ohjelman järjestäminen, niin yksi tapahtumasarja, Avaa oves, Pori! toteutetaan Mu Pori o kaunis -yhteisön kanssa yhteistyössä. Avaa oves, Pori! Tapahtumassa mukana ovat muun muassa Porin satama, lentoasema, pelastusharjoitusalue sekä Porin kaupunki. Joka päivälle avataan uusi kohde. Esimerkiksi perjantaina 15. heinäkuuta pääsee vierailemaan Porin kaupungin järjestämään Pori-piha-päivään, joka rakennetaan entisen Suomen pankin suojaisaan sisäpihaan, nykyisen ympäristöviraston pihaan, osoitteeseen Valtakatu 12.

Pääteeman mukaisesti myös kansalaisjärjestöt ovat näkyvästi esillä. Kävelykadulle rakentuu Porin kaupungin palveluasiantuntijan Jan Kasken ammattitaidolla Kansalaistorikokonaisuus, johon tulee järjestöille 60–100 paikkaa riippuen siitä, ovatko ne koko viikon vai vain osan siitä.

- Kaikilla ei ole mahdollisuutta olla paikalla koko viikkoa, ja näin saadaan mukaan useampia toimijoita, Kaski sanoo.

SuomiAreenan ohjelma julkistetaan loppukeväällä. Tapahtuma on nyt viisipäiväinen ja järjestetään 11.–15. heinäkuuta, ja ohjelmaa on koko viikon maanantaista perjantaihin. Pääteemoina ovat suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta.


Hakusana