Etusivu > Uutiset > 2016 > 02 > Uusi e-lehtipalvelu tuo englanninkieliset suosikkilehdet Satakirjastojen asiakkaille

Uusi e-lehtipalvelu tuo englanninkieliset suosikkilehdet Satakirjastojen asiakkaille

(08.02.2016 10:52 Riikka Kaukosalmi / päivitetty 09.02.2016 11:16)

Lainan päivänä 8.2.2016 otetaan Satakirjastoissa käyttöön e-lehtipalvelu Zinio. Tämä palvelu tarjoaa viitisenkymmentä englanninkielistä aikakauslehteä näköisversioina. Lehtiä voi ladata luettavaksi myös kirjaston ulkopuolella ja ne ovat käytettävissä niin tietokoneella, tabletilla kuin älypuhelimellakin.

Uudesta e-lehtipalvelusta löytyy monipuolinen valikoima lehtiä eri aihealueilta
Luettavissa ovat esimerkiksi Cosmopolitan, Elle, Men´s Health ja Newsweek. Näiden lisäksi löytyy mm. talouslehtiä, tiedelehtiä, harrastelehtiä, nuortenlehtiä, urheilulehtiä sekä käsityö- ja sisustuslehtiä.

- Yhteensä Satakirjastojen kautta on luettavissa 48 eri englanninkielistä lehteä. Palvelussahan on muuten luettavissa tuhansia lehtiä, mutta lähdemme aluksi pienemmällä valikoimalla liikkeelle ja katsomme miten asiakkaamme löytävät palvelun, kertoo Porin kirjastotoimenjohtaja Asko Hursti.

Zinio-lehtipalvelun ottivat Suomessa ensimmäisenä käyttöön Helsingin seudun Helmet-kirjastot vuonna 2013 ja se on pääkaupunkiseudun kirjastojen suosituin sähköinen aineistopalvelu.

Satakunnassa e-lehtipalvelu Zinio tulee käyttöön 13 kunnan kirjastoissa
Palvelua tarjoavat Eura, Harjavalta, Huittinen, Karvia, Kankaanpää, Kokemäki, Luvia, Merikarvia, Nakkila, Pori, Pomarkku, Säkylä ja Ulvila. Näiden kuntien kirjastokorteilla tai kirjastojen tiloissa asiakas pystyy luomaan oman tilin, jolla e-lehtiä pystyy lukemaan ja tallentamaan myöhempää käyttöä varten. Linkki palveluun löytyy Satakirjastojen etusivulta: www.satakirjastot.fi.

Täydentää aiempia e-lehtitietokantoja
Zinio täydentää Satakirjastojen tarjonnassa muita e-lehtitietokantoja, joita ovat kotimaisten sanomalehtien ePress-palvelu sekä ulkomaisten sanoma- ja aikakauslehtien PressDisplay. EPress on asiakkaiden käytössä kirjastojen tiloissa suurimmassa osassa Satakirjastoja. PressDisplay on käytettävissä Porin kirjastoissa tai kirjautumalla palveluun Porin kirjastokortilla.


Hakusana