Etusivu > Uutiset > 2016 > 03 > Kinokellarin kevätkausi käyntiin maaliskuussa

Kinokellarin kevätkausi käyntiin maaliskuussa

(01.03.2016 15:24 Helvi Selesmaa / päivitetty 02.03.2016 10:56 Salla Rajala)

Kinokellarin kevätkausi Promenadikeskuksessa käynnistyy 2.3. Elokuvaesitykset ovat keskiviikko iltapäivisin klo 16.00. Liput Kinokellariin voi ostaa näytöspäivänä klo 14 alkaen Finnkinon myyntipisteestä. Kinokellari on osa Porin kaupungin kulttuuriasiainkeskuksen elokuvatoimintaa.

Kauden kaikki elokuvat ovat Porin ensi-iltoja ja useilla festivaaleilla palkittuja. Laadukkaassa eurooppalaispainotteisessa ohjelmistossa on edustettuna myös uusi iranilainen, israelilainen ja japanilainen elokuva sekä virolais-georgialainen yhteistyö.

Ohjelmisto koostuu ajankohtaisista, puhuttelevista, elämänmakuisista ja koskettavista draamoista komediaakaan unohtamatta. Elokuvien terävänäköisen käsittelyn keskiössä ovat muun muassa ilmaisunvapaus, pakolaisuus, sopeutuminen, nuoruuden ja vanhenemisen filosofia, rauhan ja rakastamisen vaikeus, optimismi.


Kauden 2.3. avaava iranilaisohjaaja Jafar Panahi kuvaa elokuvassaan "TAXI TEHERAN" analyyttisesti, värikkäästi, hauskasti ja optimistisesti nyky-Iranin elämänmenoa. Ruotsalaisen Sanna Lenkenin 9.3. esitettävä debyyttiohjaus "PIENI SISKONI" on koskettava kuvaus luistelijatytöstä, sisaruudesta, sairaudesta ja pelastavasta rakkaudesta. Mestariohjaaja Jacques Audiardin "DHEEPAN" nähdään 16.3. Elokuvassa tarkastellaan siirtolaisuutta, sopeutumista ja Ranskaa maahaanmuuttaneiden tamilipakolaisten silmin.

Ikääntymisen viiltäviä totuuksia lempeän rehellisesti käsitellään ranskalaisohjaaja Filippe Le Guayn 23.3. nähtävässä draamakomediassa "MATKALLA FLORIDAAN".

Kauden muut elokuvat ovat Zaza Urušhadzen "MANDARIINIT" 30.3., Andrew Haighin "45 VUOTTA" 6.4., Natalie Portmanin "TARINA RAKKAUDESTA JA PIMEYDESTÄ", Grímur Hákonarsonin "PÄSSIT" 20.4., Paolo Sorrentinon "YOUTH" 27.4. sekä Hiromasa Yonebayashin "MARNIE – TYTTÖ IKKUNASSA".

e Portmanin "TARINA RAKKAUDESTA JA PIMEYDESTÄ", Grímur Hákonarsonin "PÄSSIT" 20.4., Paolo Sorrentinon "YOUTH" 27.4. sekä Hiromasa Yonebayashin "MARNIE – TYTTÖ IKKUNASSA".


Hakusana