Etusivu > Uutiset > 2016 > 03 > Aurinkoenergiatietoutta tarjolla tänään Porin seudun kansalaisopistossa

Aurinkoenergiatietoutta tarjolla tänään Porin seudun kansalaisopistossa

(16.03.2016 13:44 Timo Rantanen / päivitetty 16.03.2016 13:44)
kuva


Pimeän talven jälkeen auringon jälleen näyttäytyessä alkaa moni pohtia mahdollisuutta aurinkoenergian hyödyntämiseen. Porin kaupungin ympäristövirastossa on jo käytössä aurinkosähköä hyödyntävää välineistöä, kun taas Porin uimahallissa hyödynnetään sekä aurinkolämpöä että -sähköä.

Kaikille avoimissa Porin seudun kansalaisopistossa (Gallen-Kallelankatu 14) järjestettävissä aurinkoenergiailloissa voi perehtyä aurinkoenergiaan tarkemmin. Tänään päivän aiheena on aurinkosähkö ja maaliskuun 30. päivänä aurinkolämpö. Molemmat tilaisuudet alkavat kello 17.30 ja niihin on vapaa pääsy.

– Aurinkoenergiailtoja on järjestetty kolme kertaa aiemmin. Joka kerta paikalla on ollut paljon väkeä. Ensimmäisenä kertana tilasta oli jopa pulaa. Luvassa on tälläkin kertaa monipuolista ja mielenkiintoista ohjelmaa, ympäristöviraston energiainsinööri Marjo Kekki kertoo.

Tilaisuudet tarjoavat tietoa laitteistoista, tekniikasta, hinnoista, käyttökokemuksista, sekä muusta asiaan liittyvästä. Tilaisuus on osa Porin kaupungin ympäristöviraston hallinnoimaa Satahima – kohti hiilineutraalia Satakuntaa –hanketta. Satahiman tarjoama energianeuvonta on kuluttajien ja pk-yritysten käytettävissä jatkossakin vaikkapa aurinkoenergiapohdiskeluihin.

– Tilaisuuksiin toivoisin osallistuvan kaikki uusiutuvasta ja käytännössä ilmaisesta energiasta kiinnostuneet. Ihmisten kannattaisi pikku hiljaa alkaa kiinnittämään enemmän huomioita näihin tulevaisuudenkin kannalta tärkeisiin asioihin, Kekki lisää.

Kuva: Marjo Kekki


Hakusana