Etusivu > Uutiset > 2016 > 03 > Elinvoimaohjelma kannustaa jatkuvaan vuoropuheluun

Elinvoimaohjelma kannustaa jatkuvaan vuoropuheluun

(03.03.2016 15:43 Oili Alm / päivitetty 04.03.2016 10:58 Salla Rajala)

Porin kaupunginvaltuusto hyväksyi helmikuun kokouksessa uuden Porin kaupungin elinvoimaohjelman 2016–2017. Ohjelma on jo käynnistetty ja sen toimeenpanoon on kutsuttu asiantuntijoita laaja-alaisesti.

- Elinvoimaohjelma tukee voimakkaasti myös Porin kaupungin työllisyysohjelmaa, mutta on lyhytkestoisempi. Työllisyyden parantuminen edellyttää ympäristöä, joka tarjoaa yritystoiminnalle menestymisen mahdollisuudet. Vahvana tapahtuma- ja opiskelijakaupunkina Porilla on tarjota elinkeinoelämälle kilpailukykyinen toimintaympäristö, kertoo elinkeinojohtaja Kristian Vainio.

kuva Kuva: Porin kuapunki/arkisto

Kokeilevan elinvoimapolitiikan kautta luodaan yrityksille mahdollisuus synnyttää uutta liiketoimintaa ja monipuolistaa toimintaansa.

Ohjelma korostaa kaikkien toimijoiden yhteistyötä: "kaupunkiketjuun" kuuluvat kaupungin hallintokuntien yrityksiä tukevat palvelut, "osaajaketjuun" opiskelijoita houkuttelevat kiinnostavat koulutusmahdollisuudet, "kehittäjäketjuun" kilpailukykyyn liittyvä innovaatio yrityspalveluissa, "tuottajaketjuun" kaikki porilaisia, matkailijoita ja yrityksiä elävöittävät palvelut ja "kumppaniketjuun" muun muassa satakuntalaiset kansanedustajat.

Elinvoimaohjelmaa toteutetaan teemallisissa työpajoissa, joissa oman toimialueensa asiantuntijat laativat suunnitelmia ja kehittävät välineitä niiden seurantaan. Ketjujen kapteenit pitävät "pelin" käynnissä ja tukevat pelaajiaan.

Ohjelma lupaa uusille yrityksille ja investoinneille sujuvia käsittelyaikoja, sparrauspalveluita ja monipuolista yhteistyötä. Kaupunkilaisten arjesta halutaan rakentaa sujuvaa mutta myös aktiivista ja vetovoimaista. Mielenkiintoiset tapahtumat ovat elinvoiman suola.


Hakusana