Etusivu > Uutiset > 2016 > 03 > Envor Group Oy:tä esitetään urakoimaan puhdistamolietteiden käsittelyä

Envor Group Oy:tä esitetään urakoimaan puhdistamolietteiden käsittelyä

(18.03.2016 10:03 Salla Rajala / päivitetty 18.03.2016 10:03)

Porin Vesi on kilpailuttanut puhdistamolietteiden käsittelyn ja hyötykäytön palvelusopimuksen. Uudeksi palvelusopimuskumppaniksi esitetään Envor Group Oy:tä. Päätöksen valinnasta tekee keskiviikkona 23. maaliskuuta kokoontuva Porin Veden johtokunta. Porin Veden ja Kemira Operon Oy:n välinen nykyinen palvelusopimus on voimassa 24.3.2018 saakka.

Uuden palvelusopimuksen kesto on 15 vuotta ja se sijoittuu vuosille 2018–2033. Sopimuksen yhteenlasketut kustannusvaikutukset koko sopimusjakson ajalta ovat noin 20 miljoonaa euroa.

Laitos tulee sijoittumaan Luotsinmäelle keskuspuhdistamon läheisyyteen, noin 3,3 hehtaarin suuruiselle erilliselle alueelle. Envor Group Oy tarjoaa biokaasulaitokseen perustuvaa käsittelyä ja syntyvän lopputuotteen sijoitusta hyötykäyttöön. Yritys soveltaa Poriin tulevassa laitoksessa sen omaa biokaasuteknologiaa ja toimintamallia biokaasulaitoksen rakentamisessa, omistuksessa ja operoinnissa.

Jätevedenpuhdistamon lietteiden käsittelypalveluiden lisäksi laitos tuottaa maakunnallisesti merkittävän määrän lannoitetuotteita alueen maataloudelle. Laitoksen tuottama biokaasu on ajateltu jaettavaksi tieliikenteeseen laitoksen yhteyteen rakennettavalta biokaasun julkiselta tankkausasemalta. Lisäksi laitokselta saatavaa biokaasua voidaan käyttää sähkön ja lämmön tuotannossa.

Envor Group Oy -konserni on monipuolisia ympäristö- ja kierrätyspalveluita tarjoava yritys. Sen tytäryhtiö Envor Biotech Oy omistaa Forssassa Suomen suurimman yksittäisen biokaasulaitoksen ja osakkuusyhtiö EcoEnergy SF Oy rakentaa parhaillaan Metsä Fibre Oy:n Äänekosken biotuotetehtaalle biokaasulaitosta. Envor-yritysryhmään kuuluu myös osakkuusyhtiö Envor ProTech Oy, joka on kansainvälinen biokaasulaitosten ja biokaasuteknologian toimittaja.

Porin Vesi sai yhteensä kolme tarjousta. Niistä kahta ehdotetaan hylättäväksi tarjouspyynnön vastaisina.


Hakusana