Etusivu > Uutiset > 2016 > 03 > Katujen puhdistaminen aloitettu Porissa

Katujen puhdistaminen aloitettu Porissa

(22.03.2016 10:56 Timo Rantanen / päivitetty 24.03.2016 11:40)
kuva


Vaihtelevasta säästä huolimatta kevät saapuu väistämättä. Talven jälkeisen hiekoituksen ja pölyn puhdistaminen Porin kaduilta aloitettiin maaliskuun toisella viikolla. Puhdistus kestää huhtikuun, jonka jälkeen alkaa katujen tehopesu.

– Katuja puhdistetaan imulakaisuautoilla ja traktoreihin liitettävillä lisälaitteilla. Kadulla olevasta jäästä ja lumesta on haittaa, sillä pöly ja hiekka ei lähde siitä irti. Näissä tilanteissa putsaamme kadun uudestaan sen sulettua, Teknisen palvelukeskuksen tiemestari Jyrki Kartastenpää sanoo.

Keväällä katupölyn määrä nousee merkittävästi. Katupöly on haitallista etenkin hengityssairaille, vanhuksille ja lapsille. Oireita voi ilmetä silmissä ja keuhkoissa. Pöly haittaa hengitystä ja kuivaa limakalvoja.

– Suurin osa katupölystä johtuu nastarenkaiden irrottamasta asfaltin hienoaineksesta, ei hiekoitussepelistä. Katupölyltä voi suojautua hengityssuojaimilla, joita tosin näkyy todella vähän. Oireilevien kannattaa välttää ulkona liikkumista pahimpina pölyaikoina, Kartastenpää kertoo.

Hengityssuojaimia voi ostaa apteekeista ja rakennustarvikeliikkeistä. Nenän huuhtelukannu auttaa alkaneisiin oireisiin, kuten nenän karstaisuuteen ja limakalvojen kuivumiseen.

Silmiä rasittaa pölyn lisäksi kuiva tuuli. Apua tähän voi saada silmätipoilla ja -geeleillä. Jos katupöly alkaa ahdistaa hengitystä, viisainta on käydä lääkärin juttusilla.

Kuva: Porin kaupunki/Timo Rantanen


Hakusana