Etusivu > Uutiset > 2016 > 03 > Kaupunki tarkastaa Kartanon ja Harmaalinnan rakennukset ja pihat huhtikuussa

Kaupunki tarkastaa Kartanon ja Harmaalinnan rakennukset ja pihat huhtikuussa

(17.03.2016 08:22 Salla Rajala / päivitetty 17.03.2016 08:25)

Porin kaupunki tekee vuosittaisen ympäristökatselmuksen 4.–8. huhtikuuta. Kierros keskittyy Kartanon ja Harmaalinnan kaupunginosiin. Sen aikana kiinnitetään huomiota rakennusten kuntoon ja luvanvaraisuuteen sekä piha- ja yleisten alueiden siisteyteen.

– Maankäyttö- ja rakennuslaki edellyttää rakennusten olevan terveellisiä, turvallisia, käyttökelpoisia, ympäristöhaitattomia ja ympäristöä rumentamattomia. Ulkovarastoinnin osalta valvonnan kohteena ovat pihojen lisäksi puistot, yleiset alueet ja rakentamattomat tontit, joita ei ole lupa käyttää varastointiin, pysäköintiin tai veneiden säilyttämiseen, rakennetun ympäristön tarkastaja Paula Virtaniemi sanoo.

Hän muistuttaa, että pihapiirin rakennuksista ainoa, joka ei rakennuslupaa tarvitse, on leikkimökki.

– Kaikki muut rakennushankkeet kuten varastot, käyttötarkoituksen muutokset ja laajennukset tarvitsevat rakennusluvan.

Valvontakierroksella käydään läpi myös yleisten alueiden ja piha-alueiden siisteys.

– Autonromut, remontti- ja purkujätteet, erilaiset käytöstä poistetut koneet ja laitteet ynnä muu jätteeksi luokiteltava ei kuulu pihoihin. Toiveenamme on että kaupunkilaiset huolehtisivat omasta asuinympäristöstään ja sen viihtyisyydestä niin rakennusten, aitojen ja porttien kunnon kuin pihojen siisteydenkin osalta, ympäristötarkastaja Arttu Tuominen sanoo.

Neuvoja rakennusluvan hakemiseen annetaan ympäristöviraston rakennusvalvonnassa. Vinkkejä romujen ja jätteiden toimittamisesta oikeisiin vastaanottopaikkoihin saa puolestaan ympäristöviraston jäteneuvojilta. Samoin jäteneuvojilta voi tarkistaa risujen, oksien ja haravointijätteen vastaanottajat, sillä puutarhajätteiden vieminen puistoihin, metsiin ja rakentamattomille tonteille on kiellettyä.

kuva Valvontakierroksella käydään läpi myös yleisten alueiden siisteys. Kuva: Porin kaupunki/arkisto


Hakusana