Etusivu > Uutiset > 2016 > 03 > Kotiuttamistiimi on otettu lämmöllä vastaan

Kotiuttamistiimi on otettu lämmöllä vastaan

(22.03.2016 07:51 Marika Virtanen / päivitetty 22.03.2016 14:19 Oili Alm)

Rullaportaissa kaatunut Alli Santavirta sai keskussairaalassa käteensä Mitellan ja oli päivän tarkkailussa. Kun sairaanhoidollista apua ei enää tarvittu, tarjottiin hänelle vaihtoehtona Himmeliä tai Kotiuttamistiimin turvin kotiin lähtemistä. Santavirta valitsi jälkimmäisen.

– Aivan ihanaa, en olekaan tiennyt, että tällaista toimintaa on. Lääkäri kertoi mahdollisuudesta ja ehdottomasti valitsin tämän. Täällä on niin kiva asua, Santavirta viittaa kotiinsa Diakonialaitoksen säätiön asunnossa.

Santavirran apuna kotiuttamistiimi on käynyt kahdesti päivässä kahden viikon ajan. Kotiuttamistiimin asiakassuhteiden kesto vaihtelee parista käynnistä kahteen viikkoon.

– Kaikki on asiakkaiden tarpeista lähtöisin. Allia käytiin aamuin illoin auttamassa pukeutumisessa, kertoo Santavirtaa hoitanut Kotiuttamistiimin hoitaja Tanja Ketola.

– Teistä aika moni onkin täällä jo käynyt. Olette kaikki aina niin iloisia, että itsekin tulee hyvälle tuulelle, Santavirta kiittelee Ketolaa.

Porin perusturvakeskuksen Kotiuttamistiimi on aloittanut toimintansa joulukuussa 2015. Asiakasmäärät ja hoidon tarve vaihtelevat huomattavasti päivittäin.

– Toimintamme aikana asiakaskäyntien keskiarvo on ollut yli 500 käyntiä kuukaudessa. Paljon on muun muassa haavahoitoja, injektioita ja murtumia, kertoo kotiuttamistiimin projektisuunnittelija Milla Lappalainen.

Kotiuttamistiimin asiakkaita voivat olla kaikki kotiutuvat henkilöt, joilla ei enää ole sairaanhoidon tarvetta, mutta tarvitsevat apua kotona selviytymiseen. Asiakkaan on selviydyttävä käyntien välinen aika turvallisesti kotona ja heidän on suostuttava kotiuttamistiimin käynteihin.


kuva

Kotiuttamistiimin hoitaja Tanja Ketola laittaa Alli Santavirran mitellaa hyvin.
Kuva: Porin kaupunki/Marika Virtanen


Hakusana