Etusivu > Uutiset > 2016 > 03 > Lastenkulttuurikeskukselle uudet kotisivut

Lastenkulttuurikeskukselle uudet kotisivut

(29.03.2016 15:01 Oili Alm / päivitetty 30.03.2016 15:28 Timo Rantanen)

Porin lastenkulttuurikeskuksen uudet verkkosivut on julkaistu. Uudistuksen tarkoituksena on palvella entistä paremmin lastenkulttuurin tekijöitä ja asiakkaita.

Yleisölle avoimien tapahtumien ja näyttelyiden lisäksi sivuilta löytyy tietoa lastenkulttuurikeskuksen toiminnasta erityisryhmien, koulujen ja varhaiskasvatuksen toimijoiden kanssa. Sivuilla on tietoa myös Porin lastenkulttuurikeskuksen julkaisuista ja toteutetuista julkisista teoksista.

Lasten lauantaita vietetään 16. huhtikuuta, kun keskus järjestää yhteistyössä Porin taidemuseon kanssa ohjelmaa lapsiperheille. Kuvataiteilija Terhi Sammalmaa ohjaa perheille Pörröpensselit-työpajan, jossa mallina on islanninhevostamma Diisa. Alle kouluikäiset voivat osallistua toimintaan yhdessä aikuisen kanssa. Kello 12-15.30 taidemuseossa pidettävään tapahtumaan on vapaa pääsy.


Kesällä vauvat värikylpyyn

Vauvojen värikylpy on vauvaperheille suunnattu kuvataiteellinen työpaja. Työpajassa edetään materiaalien ja värien kokemisesta itse tuotettuun jälkeen. Vauvojen tuottamia jälkiä ja visuaalisia eleitä pidetään tärkeinä.
Vauvojen värikylpy -työpajan keskeinen sisältö perustuu värien ja materiaalien moniaistiseen kokemuksellisuuteen ja elämyksellisyyteen sekä vuorovaikutukselliseen työskentelyyn.

kuva

Kuva: Porin kaupunki / Päivi Setälä

Ensimmäiset alle 1-vuotiaille suunnatut Vauvojen värikylpy -työpajat järjestettiin vuonna 2003 yhteistyönä Porin taidemuseon kanssa. Laajan kysynnän myötä toimintaa on kehitetty ja laajennettu yli 1-vuotiaiden työpajoihin ja aikuisille. Idean kehittämisestä vastaa Porin lastenkulttuurikeskuksen johtaja Päivi Setälä yhdessä ohjaajien kanssa. Toiminta on levinnyt sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Vauvojen värikylpy -työpajoja on tarjolla myös kesäviikonloppuisin 4kk ikäisistä vauvoista 5-vuotiaisiin. Ilmoittautuminen kesän työpajoihin alkaa 15.05.2016.


Hakusana