Etusivu > Uutiset > 2016 > 03 > Legendaarinen sopraano konsertoi Pori Sinfoniettan vieraana

Legendaarinen sopraano konsertoi Pori Sinfoniettan vieraana

(31.03.2016 11:33 Timo Rantanen / päivitetty 31.03.2016 11:40)
kuva


Barbara Hendricks konsertoi yhteistyössä Porin Sinfoniettan kanssa ranskalaisten mestareiden ympäröimänä.

Pori Sinfoniettan Barbara & Berlioz –festivaali huipentuu Porissa järjestettäviin kahteen konsertointiin. Porin Promenadisalissa 5. ja 6. huhtikuuta kello 19.00 esiintyvän Barbara Hendricksin konsertointia johtaa Pori Sinfoniettan ylikapellimestari Jan Söderblom.

Festivaali käynnistyy huomenna Turun konserttitalossa, josta se jatkuu seuraavana päivänä Helsingin Temppeliaukion kirkossa. Joka konsertin on luvattu olevan sisällöltään hieman erilainen.

– Olen halunnut tehdä tämän festivaalin jo kauan aikaa. Nautin paljon ranskalaisesta musiikista, sillä se on ollut aina läsnä elämässäni. Olen esittänyt urani aikana paljon hengellistä musiikkia. Noin 10 vuotta sitten tutustuin myös bluesiin, joka on hieman erilaista aiemmin esittämääni musiikkiin verrattuna, Heindricks kertoo.

Barbara Hendricks on yksi aikamme arvostetuimmista ja suosituimmista laulutaiteilijoista. Yhdysvalloissa syntynyt Hendricks valmistui arvostetusta Juilliard-musiikkikoulusta, minkä lisäksi hän on suorittanut loppututkinnot myös matematiikassa ja kemiassa.

Hendricksin edelliset Porin konsertit myytiin loppuun

Debytoituaan vuonna 1974 San Franciscon oopperassa, hän on esiintynyt kaikissa maailman suurissa oopperataloissa kuten Pariisin Oopperassa, Metropolitanissa, Covent Gardenissa ja La Scalassa. Hänen oopperarepertuaarinsa käsittääkin yli 20 roolia, joista lukuisia hän on myös levyttänyt. Barbara & Berlioz –festivaalin konserteissa kuultavat Hector Berliozin teokset on tarkoitus myös levyttää.

Viimeksi vuonna 2013 Suomessa ollut Barbara Hendricks tähditti Pori Sinfoniettan joulukiertuetta. Kaikki kiertueen konsertit olivat loppuunmyytyjä. Hendricks on esiintynyt tätä ennen Porissa Pori Jazzeilla lähes 20 vuotta sitten. Tämän vuoden konsertoinnin yhteydessä arvostettu taiteilija aikoo viettää Porissa kaksi viikkoa.

Euroopassa vuodesta 1977 lähtien asunut Hendricks on Ruotsin kansalainen. Vaikka laulaja ei juuri osaa suomea, on hän esittänyt urallaan kappaleita suomen kielellä.

– Minusta suomi kuulostaa italialta ja se on hankala kieli opetella, mutta todella kauniin kuuloista. On ollut kunnia saada esiintyä suomeksi varsinkin kun paikalla oli silloin Martti Ahtisaari. Minusta esiintyminen meni silloin vieläpä lähes täydellisesti, Hendricks sanoo.

Kuvat: Porin kaupunki/arkisto (ylempi), Porin kaupunki/Timo Rantanen (alempi)

kuva

Hakusana