Etusivu > Uutiset > 2016 > 03 > Maahanmuuttajille neuvontapiste Poriin

Maahanmuuttajille neuvontapiste Poriin

(03.03.2016 07:54 Marika Virtanen / päivitetty 03.03.2016 07:54)

Porin perusturvakeskus on mukana Hyvä alku Länsirannikolla -hankkeessa. Porin kaupungin hankeosuuden päätavoitteena on maahanmuuttajien neuvontapisteen perustaminen Poriin, sen toiminnan käynnistäminen ja toimintamallin kehittäminen.

– Porin kaupungin maahanmuuttajien info- ja neuvontapiste Maineen avoimia ovia vietetään pääkirjaston toisessa kerroksessa 8.3.2016. Neuvontapisteen toiminta alkaa 21. maaliskuuta ja se on pääsääntöisesti avoinna kolmena päivänä viikossa. Tätä kokeillaan kahden kuukauden ajan, jonka jälkeen neuvontapisteen aukioloaikoja ja toimintamallia muutetaan tarvittaessa, kertoo projektityöntekijä Pia Heikkilä.

Neuvontapiste tarjoaa alueen maahanmuuttajille matalan kynnyksen palvelua. Toiminta keskittyy kotouttamislain piiriin kuuluvien maahanmuuttajien neuvontaan ja ohjaukseen.

– Tavoitteena on, että mahdollisimman moni maahanmuuttaja saa tarvitsemiansa tietoja suomalaisesta yhteiskunnasta, kuntapalveluista sekä muista toimijoista ja toiminnoista paikallisella ja alueellisella tasolla. Toiminnassa käytetään tarvittaessa myös tulkkauspalveluja. Neuvontapisteessä voivat asioida hankkeen kohderyhmän lisäksi muutkin maahanmuuttajat, Heikkilä kuvailee.

Hyvä alku Länsirannikolla -hanke on yhteishanke, jonka päätoteuttaja on Länsirannikon Koulutus Oy WinNova ja osatoteuttajina Porin perusturvakeskus sekä Satakunnan koulutuskuntayhtymä Sataedu. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2016–31.8.2018. Rahoittajana toimii Euroopan sosiaalirahasto.


Hakusana