Etusivu > Uutiset > 2016 > 03 > Nuorten syrjäytymistä pyritään estämään laajemmin

Nuorten syrjäytymistä pyritään estämään laajemmin

(29.03.2016 09:29 Timo Rantanen / päivitetty 29.03.2016 14:41)
kuva Porin etsivä nuorisotyön maskottina toimii Et-karhu.


Etsivä nuorisotyö on nuoria varten kehiteltyä toimintaa, joka tarjoaa tukea, ohjausta, neuvoa ja vapaa-ajantoimintaa. Nuorisotyö on tarkoitettu pääasiallisesti 15–29-vuotiaille ilman koulutus- työ- tai harjoittelupaikkaa oleville porilaisille tai Porissa asuville.

Nuorisotyö on nuorelle vapaaehtoista, maksutonta ja luottamuksellisesta. Keskustelemalla pyritään löytämään nuorta vaivaavaan ongelmaan ratkaisu, sekä motivoida ja ohjata häntä tarttumaan kiinni asianmukaisiin palveluihin. Lain mukaan, jos alle 25-vuotias eroaa toisen asteen koulutuksesta, armeijasta tai siviilipalveluksesta, kuuluu nuoren yhteistiedot luovuttaa etsivään nuorisotyöhön.

– Nuorista eniten ilmoituksia meille tulee kouluista. Kuitenkin viime vuosina nuoret ovat itse ottaneet meihin yhteyttä yhä enemmän. Myös perhe ja ystävät voivat lähestyä meitä ja kertoa huolensa nuorta kohtaan, etsivä nuorisotyöntekijä, eli Etsivä Moona Hellsten kertoo.

Etsivä nuorisotyö on aloittamassa kokeilun, jonka tavoitteena on saavuttaa laajemmassa mittakaavassa koulujen ja palveluiden ulkopuolelle jääneet nuoret. Etsivät tulevat vierailemaan huhti- ja toukokuun aikana Porin eri kirjastoissa ja Sampolan liikekeskuksessa. Paikalle toivotaan tulevan nuoria, joita mietityttää oma elämäntilanne, sekä heidän vanhempiaan.

Etsivä nuorisotyö "kiertueen" aikataulu ja paikat:

Keskiviikko 6.4 kello 17 – 18 Pihlavan kirjasto
Keskiviikko 13.4. kello 17–18 Reposaaren kirjasto
Keskiviikko 20.4. kello 17 – 18 Sampolan liikekeskus
Keskiviikko 27.4 kello 17 – 18 Noormarkun kirjasto
Keskiviikko 4.5. kello 17–18 Keskustan kirjasto

Lisätietoa etsivä nuorisotyöstä löydät täältä.


Hakusana