Etusivu > Uutiset > 2016 > 03 > Osallistu Vihervuoden tapahtumiin huhtikuussa

Osallistu Vihervuoden tapahtumiin huhtikuussa

(31.03.2016 13:35 Timo Rantanen / päivitetty 31.03.2016 13:58)
kuva


Vihervuosi on valtakunnallinen teemavuosi, jossa myös Pori on mukana.

Vihervuoden tarkoituksena on herättää ihmiset, yhteisöt, järjestöt ja yritykset toimimaan paremman ja viihtyisämmän ympäristön puolesta. Ympäristöministeriön nimeämän Vihervuoden teemana on Kestävä suomalainen maisema.

Satakunnan Museo ja Porin kesäyliopisto järjestävät yhteistyössä luentosarjan, jossa tarkastellaan suomalaisia puistoja, puutarhoja, pihoja sekä kasveja monesta näkökulmasta ja ajallisesti keskiajalta nykypäivään.

Luentosarjan aikataulu:

Keskiviikko 6. huhtikuuta kello 17.30

Maarit Heinonen, YTM, tutkija, Luonnonvarakeskus
Säilytä, vaali, viljele! Perinteisten viljelykasvien säilyttämisen tarpeellisuudesta ja keinoista

Keskiviikko 13. huhtikuuta kello 17.30
Tiina Martin, FM, tietokirjailija
Pappilan pihapiiri, tehtaan puutarha ja aseman puisto – puutarhakulttuurin suunnannäyttäjiä 1800-luvun lopulta 1950-luvulle

Keskiviikko 20. huhtikuuta kello 17.30
Terttu Lempiäinen, FT, dos., Turun yliopisto
Plomu kaalia ja rupuliruohoa – kasveja keskiajan "kaalimaista" ja varhaisista puutarhoista

Luentosarjoille on vapaa pääsy ja ne pidetään Satakunnan Museossa osoitteessa Hallituskatu 11.

Satakunnan Museo, Porin kesäyliopisto, puistotoimi ja kaupunkisuunnittelu/Porin kansallinen kaupunkipuisto järjestävät vuoden aikana lisäksi monenlaisia tapahtumia, kuten kaupunkiopastuksia, retkiä ja puistotapahtumia vihervuoden teemaan liittyen.


Vihreää aarteenetsintä Porissa 31.3.-3.4.

Turun yliopiston Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma toteuttaa Itupiilo-aarteenetsintäpelin yhteistyössä Viherympäristöliiton, Kaupunginpuutarhurien Seuran ja Kekkilän kanssa.

Kampanjan tarkoituksena on innostaa nuoria aikuisia puutarhaharrastuksen pariin ja samalla houkutella heidät ulos tutkimaan omaa lähiympäristöään. Nopeimmille aarteenetsijöille on luvassa palkintoja.

Kampanja toteutetaan kuuden kaupungin alueella 31.maaliskuuta – 3. huhtikuuta 2016. Peliin voi osallistua Instagram-sovelluksen kautta seuraamalla päivittäin annettavia kuvavihjeitä. Aarteita on piilotettu kaiken kaikkiaan 72 kappaletta ja niitä pääsee etsimään Porista, Espoosta, Jyväskylästä, Mikkelistä, Tampereelta ja Turusta.

Tarkemmat osallistumisohjeet saat seuraamalla kampanjaa @itupiilo Instagramissa ja Facebookissa. Vihervuodesta ja Itupiilo-aarteenetsintäpelistä voi lukea lisää tästä.

Satakunnan Museon ja yhteistyökumppaneiden tapahtumat löytyvät tästä.

Kuva: Porin kaupunki/Heli Koskela
Hakusana