Etusivu > Uutiset > 2016 > 03 > Pääsiäisenä Porissa mm. Johannes-passio, noitakonferenssi ja pääsiäismarkkinat

Pääsiäisenä Porissa mm. Johannes-passio, noitakonferenssi ja pääsiäismarkkinat

(22.03.2016 10:22 Riikka Kaukosalmi / päivitetty 24.03.2016 08:31)

Pääsiäisenä Porissa on monenlaisia kulttuuritapahtumia kaikenikäisille. Keskustan uimahallissa lapset ja nuoret pääsevät kokemaan jännitystä temppuradalla, lisäksi luvassa myös perinteisiä pääsiäismarkkinoita.

kuva Pori Sinfonietta. Kuva: Harri Joensuu


Dramaattinen Johannespassio soi Keski-Porin kirkossa keskiviikkona 23.3.

Keski-Porin kirkossa kuullaan keskiviikkona 23.3. klo 19.00 Johann Sebastian Bachin rakastettu, intensiivinen ja dramaattinen pääsiäiskertomus Johannespassio. Pori Sinfoniettan solisteina nähdään sopraano Hanna-Leena Haapamäki, mezzosopraano Essi Luttinen, tenori Jussi Myllys, ja bassobaritoni Jouni Kokora. Porin Filharmonisen kuoron on valmentanut Ognian Vassilev. Konsertin johtaa Pori Sinfoniettan ylikapellimestari Jan Söderblom.

"Bachin passioissa esittäjän tehtävästä karsiutuu kaikki itsekeskeisyys ja turha mahtipontisuus. Viimeksi johdin Matteus-passion, kolmetuntisen järkäleen. Kokemus on hyvin poikkeuksellinen esittävälle taiteilijalle: kirkkoon saapuu suuri määrä ihmisiä - jotkut soittamaan, jotkut laulamaan, jotkut kuuntelemaan (termospullot ja istuintyynyt mukanaan). Kaikki tuntuvat tekevän saman vaelluksen - tämä musiikki erityisesti, korostaa kuulijan ja esiintyjän tasa-arvoa", Söderblom kertoo. Lue lisää konsertista.

kuva Anniksella Pääsiäistori ja Noita Nytenenän noitakonferenssi, kuva viime vuodelta. Kuva: Kulttuuritalo Annankatu 6 – Annis.

Pitkäperjantaina 25.3. Anniksella Pääsiäistori ja Noita Nytenenän noitakonferenssi lapsille

Anniksen Pääsiäistorilla kello 13-18 myynnissä ihania persoonallisia pääsiäisasetelmia ja –koristeita sekä leivonnaisia. Noitakonferenssiin kello 15-17 ovat tervetulleita pääsiäisnoidat, muunkinlaiset noidat, velhot ja muut asiasta kiinnostuneet. Ohjelmassa on mm. paljon mielenkiintoisia noitajuttuja, maaginen Noitadisko. Kannattaa pukeutua noita- tai johonkin muuhun pukuun, mutta se ei ole välttämätöntä. Tapahtuma Facebookissa.

kuva Wibit-rata tarjoaa hupia uimataitoisille. Kuva: Porin vapaa-aikavirasto


Torstaista maanantaihin Wibit-temppurata keskustan uimahallissa

Wibit-temppurata tarjoaa uimataitoisille nuorille ja vähän vanhemmillekin jännitystä, vauhtia, tasapainoilua, uintia ja kiipeilyä. Rata on pehmeiden elementtien myötä myös turvallinen. Erilaiset taitoradat ja välineet haastavat monipuoliseen liikuntaan. Wibit-temppurata avoinna 25.-28.3.2016 klo 10-17.

kuva Perinteisillä pääsiäismarkkinoilla myynnissä herkkuja sekä käyttö- ja koriste-esineitä. Kuva: Riikka Kaukosalmi.


Lauantaina 26.3. klo 9 – 16 pääsiäismarkkinat torilla ja kävelykadulla
Perinteiset pääsiäismarkkinat klo 9-16 kävelykadulla ja kauppatorilla. Porin Puistotoimen Tipulassa voit käydä bongaamassa ihan oikeita suloisia kananpoikia.

Katso pori.fi tapahtumakalenterista lisää menoja.

Pääsiäinen tuo muutoksia Porin Linjojen vuoroihin

Torstai 24.3.2016 - Kiirastorstaina ajetaan perjantai -vuorot.
Perjantai 25.3.2016 - Pitkäperjantaina ajetaan sunnuntai -vuorot.
Lauantai 26.3.2016 - Ajetaan normaalit lauantai –vuorot.
Sunnuntai 27.3.2016 - Pääsiäispäivänä ajetaan sunnuntai -vuorot.
Maanantai 28.3.2016 - 2. Pääsiäispäivänä ajetaan sunnuntai –vuorot.

Lisätietoja www.porinlinjat.fi


Hakusana